Ve čtvrtek 26. listopadu řekl mluvčí Daněk, že se hledaný muž vyhýbá trestnímu řízení a policistům se jej nedaří nalézt. Za sebou má již 23 verdiktů soudu a přesto se podle mluvčího opakovaně dopouští trestné činnosti a následně se vyhýbá orgánům činným v trestním řízení.

„Momentálně je na muže vydán státním zástupcem Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 10 souhlas se zadržením pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Muž je podezřelý z krádeže batohu s hotovostí ve výši 20 tisíc korun v jedné pražské restauraci z letošního června,“ komentoval případ Jan Daněk. Na těle hledaného je nepřehlédnutelné barevné tetování na levém předloktí, kde má vyobrazenou kreslenou postavičku mimoně. 

V úterý 1. prosince policejní mluvčí uvedl, že se hledaný sám přihlásil na policii: „Po zveřejnění pátrání v médiích se hledaný přišel sám přihlásit na obvodní oddělení v Mnichově Hradišti, kde s ním byly provedeny potřebné úkony trestního řízení. Muž se přihlásil díky tomu, že se viděl v médiích a intervencím lidí z okolí.“

Fotogalerie
6 fotografií