Upřímná zpověď Mariany Prachařové se nesla českým éterem. O poruchách příjmu potravy se příliš nemluví, ale když se k problému vyjádří slavná osobnost, lidé si uvědomí, že v tom nejsou sami a bojují i „vyvolení“. K tématu se blogerka nakrátko vrátila, protože její zpověď nebyla správně pochopena. Ač to tak z jejích slov mohlo vyznít, netrpí anorexií, ale vzácnější a nepříliš známou formou poruchy.

„Chtěla bych uvést na pravou míru, že nemám anorexii, jak se to psalo v článcích. Jen jsem ji zmiňovala, protože jsem s ní byla už jednou chybně spojována. Můj problém je nejspíš ortorexie, která se taky řadí mezi PPP,“ napsala Prachařová na sociální sítě. Ortorexie by se dala definovat jako posedlost zdravou výživou.

Video: Prachařová ve strachu o mámu Batulkovou: Konečně ji mám pod kontrolou!

Video
Video se připravuje ...

Prachařová ve strachu o mámu Batulkovou: Konečně ji mám pod kontrolou! Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

Lidé trpící ortorexií pozřou pouze a jedině „čisté“ bio potraviny bez přidaných barviv a chemických konzervantů, bez genetických úprav a umělých hnojiv. Detailně studují složení, hlídají původ, způsob sklizně či zda byly potraviny správně zpracovány, aby nedošlo ke kontaminaci. Takových potravin je ale v dnešní době jako šafránu a seznam se stále ztenčuje.

„Snažím se si o tom teď zjistit víc a hodlám opět docházet ke své psycholožce, protože si myslím, že člověk si prostě občas neporadí sám,“ dodala Prachařová. Její psychice rozhodně nepomáhá ani probíhající lockdown. „Jsou dny, kdy je to lepší, a dny, kdy mám hroznou náladu a málo energie. Hodně se to střídá. Mám pocit, že to teď má víc lidí,“ domnívá se zpěvačka.

VIDEO: Mariana Prachařová: Co práskla na svého bratra Jakuba Prachaře?

Video
Video se připravuje ...

Mariana Prachařová: Co práskla na svého bratra Jakuba Prachaře? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
56 fotografií