Děvčátko s Downovým syndromem se na snímcích šťastně usmívá a adoptivní tatínek přiznává: „Od té doby, co přišla Alba, je můj život sen. Někdy se nám nabízí příležitost, abychom byli šťastní, ale my ji vždy neumíme zachytit. Musíme být připraveni na všechno dobré, co nám život nabízí,“ připsal Luca k fotce na sociální síti.

O Albu se stará od roku 2018, kdy ji získal do péče. Pro BBC hrdý tatínek řekl: „Když jsem ji poprvé držel v náručí, byl jsem přemožen radostí. Okamžitě jsem cítil, že je moje dcera,“ popsal Luca. Z péče o postiženou holčičku ale strach neměl. „Od svých 14 let jsem se dobrovolně

zapojil a pracoval se zdravotně postiženými, takže jsem měl pocit, že mám správné znalosti a zkušenosti, abych to zvládl.“

Malá Alba se svým adoptivním tatínkem.
Autor: archiv Luca Trapanese

Vánoce už v listopadu

I v Itálii se stále potýkají s koronavirovou pandemií, a tak Luca vymyslel plán, jak si zpříjemnit každý den. „Musíte být spokojeni a užívat si v této komplikované době maličkosti,“ říká a s malou Albou už rovnou nazdobil vánoční stromeček! „Albě se líbí, má ráda světla a barevné ozdoby. Ráda si s nimi hraje,“ vysvětluje na Instagramu.

Předvánoční radost
Autor: archiv Luca Trapanese

„Jsou v listopadu Vánoce, nebo karneval? Jsme trochu zmatení…,“přemýšlí u jiné fotky spokojené dcerky, která si zrovna zkouší Sněhurčiny šaty. A Alba už dostala i jeden z prvních dárků, fenku Beatrice. „Vyrůstat s čtyřnohým kamarádem je pro dítě jedna z nejkrásnějších věcí,“ soudí Luca.

Fotogalerie
18 fotografií