Pořádnou smůlu měl muž z Jenče u Prahy. Když vyjížděl autem ze vrat, nechal jen na pár vteřin auto nastartované, než zamkne. Jenže kolem právě procházel zloděj, který si bezprizorního auta s klíčky v zapalování všiml. Stačila chvilka, aby do něj naskočil a nebohému majiteli ujel.

O den později pražští policisté projížděli po Povltavské ulici, když si všimli fabie, která byla v pátrání. Za autem hned vyrazili, na pomoc si povolali i další hlídku pro případ, že by se řidič pokusil ujet. „Ke společnému zastavení došlo v ulici V Holešovičkách na zastávce MHD Rokoska. Následnou kontrolou policisté zjistili, že se opravdu jedná o vozidlo, které bylo předešlého dne odcizeno ve středočeském kraji v obci Jeneč,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina. 

V autě navíc seděl pořádný hříšník - neměl totiž řidičák, protože mu ho policisté už před měsícem sebrali. Navíc bylo zřejmé, že jeho mysl není úplně čistá - byl dezorientovaný, malátný a jeho zorničky nereagovaly na světelné podněty. „To byl pro policisty jasný signál, aby u muže provedli orientační test na drogy. Výsledek testu potvrdil přítomnost amfetaminu a metanfetaminu v těle, což však řidiče vůbec nepřekvapilo. Hlídce řekl, že si dal včera odpoledne dávku pervitinu a to, že bude test pozitivní, mu bylo jasné,“ uvedl Hrdina. O tom, že by auto bylo kradené, prý muž nic neví, půjčil si ho od kamaráda, sdělil hlídce. 

Video
Video se připravuje ...

Policisté našli v Praze kradené auto. Policie České republiky

Řidič skončil na služebně, za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až rok vězení. Pokud se prokáže, že právě on auto ukradl, může se okruh trestných činů ještě rozšířit. „Touto cestou bychom rádi doporučili řidičům, aby v zimních měsících, například při odmrazování skel nebo zahřívání motoru, nenechávali nastartovaná vozidla bez dozoru. Jedná se sice o pár vteřin, ale i během takto krátké doby o své vozy můžete přijít,“ dodal Hrdina.

Fotogalerie
4 fotografie