Už z názvu je jasné, že ani tento model nebude ochuzen o konektivitu do sítí páté generace. S českou cenovkou 8 790 Kč jde momentálně vedle Motoroly Moto G 5G Plus, Xiaomi Mi 10T Lite 5G a Realme X50 5G o jeden ze čtyř cenově nejdostupnějších 5G smartphonů s pamětí alespoň 6 + 128 GB.

Slot na paměťovku i 3,5mm jack

Design vychází z původního (taktéž „pětgéčkového“, ale o něco dražšího) Nordu. Displej je rovný, záda jsou plastová, umně imitující sklo a ke krajům mírně zakřivená, rámeček z lakovaného plastu. Čtečka tentokrát není součástí panelu, ale je umístěna klasicky na zádech. Displej je totiž IPS s Full HD+ rozlišením a podporuje vyšší obnovovací frekvenci 90 Hz.

TIP: Na nejulítlejší OnePlus se zatím můžete jen podívat. Přichází edice Cyberpunk 2077

O výkon včetně 5G konektivity se stará letos představený čipset Snapdragon 690 od Qualcommu, OnePlus Nord N10 je jeden z prvních telefonů, který jej obsahuje. Paměti je také dostatek, konkrétně 6 + 128 GB a na rozdíl od vyšších modelů OnePlus lze vnitřní úložiště rozšířit paměťovou kartou, ale pouze na úkor druhé nanoSIM. Uživatele kabelových sluchátek potěší přítomnost 3,5mm jacku, nechybí ani NFC.

U hlavního fotoaparátu výrobce vsadil rovnou na čtyři čočky a senzory (64 + 8 + 2 + 2 Mpx). Druhé dva jsou spíše do počtu (slouží pro makro a bokeh efekt), primární 64Mpx senzor s optikou f1.8 je ale slušný a hodit se může i širokoúhlý záběr z druhého objektivu. Baterie disponuje kapacitou 4 300 mAh a podporuje rychlé kabelové dobíjení 30 W. V telefonu běží svižná a přehledná nadstavba Oxygen OS postavená nad Androidem 10.