Revitalizací prošla jihovýchodní část parku, svahy i rovinky u zoo. „Kromě obnovy zeleně byly dokončené parkové cesty, vybudováno dětské hřiště, přibyly nové lavičky k posezení, odpadkové koše na tříděný odpad a veřejné osvětlení,“ řekl náměstek primátora Michal Vozobule.

Původní, staré stromy, se dočkaly zdravotní prořezávky. „Vysazeno dále bylo více než 60 listnatých alejových stromů. Nejvíce zastoupeným druhem je dub letní, následují habry, ale zasazeny jsou i buky a lípy,“ popsala Irena Tolarová ze Správy veřejného statku města Plzně.

Nové cesty jsou odvodněné do několika tůní ve spodní části parku. „Srážková voda, která by jinak odtekla mimo park, je tak zadržena v místě. Stává se biotopem živočišných i rostlinných druhů vázaných na vodní prostředí,“ vysvětlila Tolarová.

Nové je i dětské hřiště nedaleko parkoviště autobusů u zoo. „Bude sloužit nejen dětským návštěvníkům parku, ale i dětem, které přijely na prohlídku zoo a potřebují se po cestě trochu proběhnout a protáhnout,“ dodala Tolarová. V příštím roce by se mělo začít s úpravami nad Lochotínským pavilonem .

VIDEO: Lochotínský park sousedí s plzeňskou zoo. Ta se letos chlubí například v srpnu narozenými lvíčaty Fazanem a Faridou.

Video
Video se připravuje ...

Září 2020: Sedmitýdenní lvíčata Fazan a Farida s mámou Tamikou a tátou Matesem v plzeňské zoo. Romana Vébrová

Fotogalerie
4 fotografie