Policisté ve čtvrtek kolem jedné odpoledne dostali oznámení od svědka, který před sebou viděl nebezpečné vozidlo. To projíždělo po Evropské ulici v Praze 6 velkou rychlostí na červenou a ohrožovalo tak účastníky silničního provozu! „Nejbližší policejní hlídky ho na ulici Milady Horákové u sparťanského stadionu spatřily a zablokovaly, jeden z policistů použil při zákroku služební zbraň,“ popsala pro Blesk.cz policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Podle informací Blesk.cz došlo ke střelbě, a to před budovou ministerstva vnitra. Řidič nezastavil, místo toho pořádně šlápl na plyn a zběsile ujížděl dál! V jednu chvíli pronásledovaný vůz najel i na chodník. Podle mluvčí je na záznamech vidět, že řidič zřejmě také najížděl na jednoho z policistů, kteří mezitím vystoupili, aby se pokusili muže dostat z auta. „To je v současné době v šetření,“ řekla Siřišťová. 

„Za tunelem Letná policisté použili zastavovací pásy, které řidič projel, asi po 500 metrech ale nezvládl řízení, v ulici Kapitána Jaroše narazil do služebního vozidla, přičemž zranil jednoho policistu,“ dodala mluvčí. U 52letého muže pak test na drogy prokázal, že je pod vlivem amfetaminu a metamfetaminu, test na alkohol byl negativní. 

„Policisté muže zadrželi pro podezření ze spáchání násilí proti úřední osobě a obecné ohrožení, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Po vyhodnocení biologického materiálu může být muž podezřelý  i ze spáchání trestného činu řízení pod vlivem návykové látky. Případ prošetřují kriminalisté, kteří jsou na místě,“ uvedla Siřišťová. Policisté žádají případné svědky i účastníky silničního provozu, které mohl automobil při své zběsilé jízdě ohrozit, aby se ozvali na linku 158.

Video
Video se připravuje ...

Honička v Praze 7, 19. listopadu 2020. INT

Fotogalerie
21 fotografií