„Byl jsem tady už minulý týden. Čekal jsem dvě hodiny a neposunul jsem se ani o metr. Vzdal jsem to. Dnes je to lepší. Čekám tady 2,5 hodiny a snad se už za půl hodiny dostanu na řadu,“ doufal ve středu Martin Střihavka (42).

Na úřadech je zkrácená doba

Obdobně je na tom Patrik Svoboda (29). „Byl jsem tady také už před týdnem. Slečna mi řekla, že přišla v 10.10 a dostala se na řadu až v jednu. Mnozí další měli smůlu, úřad je už nevzal. Já musel přijít taky znovu,“ upozornil.

Moniku Horákovou (51) fronta ještě čeká. „Mám ortézu na noze. Čekala jsem ¾ hodiny, ale když bylo přede mnou pořád snad sto lidí, vzdala jsem to. Nutně přitom potřebuji přepsat auto. Známý mi řekl, že když přišel v 6.15, měl pak štěstí, čekal jen tři hodiny,“ vysvětlila.


Radnice o problému ví. „Vznikl v souvislosti s vládními nařízeními, které omezují pracovní dobu na úřadech. Apelujeme proto na všechny, kdo si mohou záležitosti na registru vozidel odložit na pozdější termín, ať tak učiní,“ požádala veřejnost mluvčí radnice Kateřina Gardoňová.
Video
Video se připravuje ...

Před registrem vozidel v Brně se tvoří dlouhé fronty. Hynek Zdeněk, blesk.cz

Fronta byla nepovolené shromáždění

Minulý týden byla podle žadatelů o zápis do registru vozidel situace nejdramatičtější. „Přijeli policisté s tím, že je zde nepovolené shromažďování. Lidé je museli upozornit, že se nepřišli shromažďovat, ale vyřizovat úřední záležitosti. Policisté poté odjeli,“ uvedl Martin Střihavka. Na pořádek ve frontě dohlíží dvojice strážníků, která dbá na to, aby lidé udržovali dvoumetrové rozestupy.

„Zatím jsme zaznamenali jen několik drobných neshod, které nejčastěji pramenily z výhrad klientů k systému obsluhy či z nespokojenosti těch, kteří neměli předem rezervovaný čas a dožadovali se přednostního vyřízení své záležitosti na úkor jiných. Zatím všechny vzniklé situace se strážníkům podařilo vyřešit smírně, aniž by u někoho shledali protiprávní jednání,“ řekl mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Fotogalerie
6 fotografií