Pirátský kapitán Sandokan patřil v 80. letech k idolům nejen v zahraničí, ale i v někdejším Československu. Naše mámy a babičky tohohle mužně zarostlého a snědého fešáka milovaly – a nebylo to jenom tím, že v tehdejším televizním programu se zajímavější a exotičtější snímky snad ani nedávaly. I dnes, po neskutečných 44 letech od prvního uvedení Sandokana v roce 1976, zůstávají dobrodružství pána moří a „Tygra z Malajsie“ nesmrtelné.

Svou nejslavnější postavu, bojovníka za nezávislost v časech britské koloniální nadvlády, kterého stvořil v roce 1884 italský spisovatel Emilio Salgari, si zopakoval ještě dvakrát – ve filmu Sandokan se vrací z roku 1977, a v seriálu Sandokanův návrat z roku 1996. Z úspěchu Sandokana žije Kabir Bedi vlastně dodnes, jelikož významnější postavu se mu už ztvárnit nepovedlo – samozřejmě nepočítáme-li Černého korzára a padoucha jménem Gobinda z třinácté bondovky Chobotnička, kde dal agentovi 007 v podání Rogera Moora (†89) jaksepatří zabrat.

VIDEO: Znělka ze seriálu Sandokan

Bedi, jenž byl před čtyřiceti lety časopisem Cosmopolitan vyhlášen nejžádanějším svobodným mládencem roku, se od té doby stihl čtyřikrát oženit. V současné době je jeho paní atraktivní Parveen Dusanjová (45), o 29 let mladší vědkyně. Předtím byly jeho manželkami například britská moderátorka Nikki Moolgaokerová (54) či modelka Protima (†49), s níž měl dvě děti, dceru Pooju (50) a syna Siddahartha (†26). Ten však trpěl schizofrenií a v roce 1997 spáchal sebevraždu. Kromě nich si dávný sexsymbol ještě s britskou módní návrhářkou Susan Humphreysovou pořídil syna Adama (39).

Pro zajímavost, v roce 2019 navštívil Kabir, původně bollywoodská hvězda, město Budapešť. Tam v místní zoo symbolicky adoptoval ussurijského tygra, čímž slavný herec získal „své“ ikonické zvíře alespoň na papíře. Jak se na Bedim podepsal čas, to se můžete podívat do naší galerie… Nutno však podotknout, že na svůj věk rozhodně nevypadá - naopak si stále zachovává své nepopsatelné charisma. Co myslíte?

VIDEO: Připomeňte si úvodní znělku dalšího legendárního seriálu Pobřežní hlídka (byť je z let devadesátých)

Video
Video se připravuje ...

Připomeňte si úvodní znělku legendárního seriálu Pobřežní hlídka youtube.com, NBC

Fotogalerie
24 fotografií