Na seniorku mladík zaútočil minulou neděli za bílého dne přímo na ulici před domovem. „Zezadu k ženě přiběhl, chytil její kabelku, kterou držela pevně za ucha v levé ruce, a chtěl ji vytrhnout. O kabelku se přetahovali, až žena upadla na zem,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Lupič měl větší sílu, seniorka kabelku neuhájila. „Přišla o peněženku s finanční hotovostí 1 180 korun, platební kartu, osobní doklady, slevové karty několika obchodů, kartáč na vlasy, dioptrické brýle a dva svaté obrázky. Celková škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na 3 209 korun,“ vypočetla Brožová. Důchodkyně se navíc při pádu zranila.

Policisté mladíka zakrátko dopadli. Ukázalo se, že mu pomáhal komplic. „Poté, co ženu přepadl a okradl, její kabelku společně prohledal s devatenáctiletým mužem. Ten pak vzal finanční hotovost, ačkoliv věděl, že pochází z trestné činnosti, viděl, jak poškozená po činu klečí na zemi,“ doplnila Brožová. Grázlové peníze vzápětí utratili.

Oba skončili v policejní cele, z ní se přesunuli do té vazební. Lupiči hrozí až deset let ve vězení, jeho komplici za legalizaci z výnosu trestné činnosti o dva roky méně.

VIDEO: Starý člověk je křehký, aby se bránil.