Špatný vztah s otcem

Celé roky čeká na královský trůn, ovšem zatím marně. Princ Charles, který slaví 14. listopadu 72. narozeniny, má v rodině prošpikované skandály asi ty nejhorší životní zkušenosti. Vše začalo už při jeho narození. Jeho otec princ Philip (99), jak se léta proslýchá a jak brzy potvrdí i výpověď v nové biografii o manželovi královny Alžběty II., neměl svého syna od počátku rád. Začalo to už s jeho narozením, tehdy šel totiž Philip raději na squash, než aby byl u narození svého syna. A proslýchá se, že když ho prvně viděl, Charles se mu zdál natolik ošklivý, že ho přirovnal podobou k tradičnímu vánočnímu pudinku, který Britové o svátcích připravují.

Otcovské opory se nedočkal ani v době studií. Tehdy ho Philip poslal na internátní školu Gordonstoun ve Skotsku, kterou princ později přirovnal k zajateckému táboru Colditz z období druhé světové války. Když prosil otce, aby mohl školu, kde ho navíc spolužáci pro jeho urozený původ šikanovali, opustit, Philip chladně odmítl synovo přání se slovy, že se musí pochlapit a vydržet. Charlesovy vztahy s otcem, kterého se celý život bál a kvůli němuž je prý tak uzavřený, jsou složité dodnes.

Peklo s Dianou (†36)

Ani v manželství nenašel Charles lásku a štěstí. Mezi ním a princeznou Dianou vládla prý od počátku nenávist. Po její smrti vyšlo najevo mnoho skutečností, které nasvědčují tomu, že jejich vztah byl od počátku formální a ve skrytu duše oba trpěli, zejména pak Diana, kterou Charles ustavičně podváděl s nynější chotí Camillou (73), u které hledal to, co mezi ním a Dianou nikdy nebylo. Ostatně i Diana měla milence, posledním byl Dodi Al-Fayed, se kterým zemřela v osudný srpnový den roku 1997 v pařížském tunelu při dodnes nevyjasněné autonehodě. Jen rok předtím se s Charlesem rozvedli a Diana vysoudila 17 milionů liber. To pravé souznění našel Charles oficiálně až v roce 2005, kdy si vzal již zmíněnou Camillu Parker Bowlesovou. Od té doby se stále propírají divoké detaily jeho soužití se zesnulou Dianou.

Nekonečné čekání

V současné době se Charlesovo jméno skloňuje zejména v souvislosti s koronavirem, kterým se na jaře nakazil a po kterém přiznal i následné zdravotní indispozice, ale hlavně Británie řeší, kdy královna konečně uvolní místo a vytoužené žezlo předá právě jemu. Podle jednoho z expertů na královskou rodinu Roberta Jobsona se už královna chystá do panovnického důchodu příští rok, i když ne zrovna s přesvědčením. „Myslím si, že nebude chtít. Jenže se dostane do bodu, kdy veškerou moc přenechá Charlesovi, a jak se mu pak může podívat do očí a oznámit mu, že stejně nebude králem?“

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům Instagram Kensington Royals

Fotogalerie
66 fotografií