Tomáš Matonoha před třiceti lety pracoval jako sanitář. „Chtěl jsem nastoupit do nemocnice, kde jsem kdysi pracoval, ale tam není tak kritický stav. Dostal jsem spoustu tipů na místa, kde je kritický stav ve smyslu, že tam chybí zaměstnanci, anebo jsou na hraně. V podstatě je to takové překlenovací období, než tohle pomine,“ řekl v pořadu Terezy Kostkové Blízká setkání na Českém rozhlase Dvojce.

Jelikož se za těch třicet let spoustu změnilo, tak Matonoha nemohl nastoupit jako sanitář. Kdyby ale chtěl, musel by mít sanitářský kurz.

„Například dělám takovou krásnou relaxační činnost, že po areálu na různá oddělení rozvážím materiály. A můžu potvrdit, že nejčastěji jezdím na infekční, kde je to šrumec,“ prozradil herec, který nemusí mít na sobě ochranný oděv, jako má nemocniční personál. Tomáš totiž nepřijde do styku s nakaženými pacienty, ti jsou na speciálním oddělení, kde jsou přísná nařízení.

VIDEO: Tomáš Matonoha: Pro Tvář bude dobré, že neumím nic.

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Matonoha: Pro Tvář bude dobré, že neumím nic. David Turek

Prací Matonoha dle svých slov zabil několik much jednou ranou. Zaprvé vyslyšel výzvu, že lidé mohou nemocnicím pomoci, zadruhé si také chtěl udělat vlastní obrázek o celé situaci.

„Tak jsem si řekl, že se aspoň já sám na vlastní oči podívám, jak to doopravdy je. Protože se rád řídím tím, co sám vidím a slyším. Ne tím, co mi někdo mele do hlavy,“ dodal. I když ho tahle práce baví, tak by ji za uměleckou činnost nevyměnil, a to z finančních důvodů.

VIDEO: Lucie Benešová: Karanténa naši rodinu stmelila! Ale posunula svatbu!

Video
Video se připravuje ...

Lucie Benešová: Karanténa naši rodinu stmelila! Ale posunula svatbu! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
24 fotografií