V rozhovoru pro britský pořad The Royal Beat expert na královskou rodinu Robert Jobson odhaduje, že by do půl roku mohla královna Alžběta II. jít do panovnického důchodu. „Stále pevně věřím, že ve věku 95 let odstoupí a přenechá trůn Charlesovi,“ nechal se slyšet.

Dodává však, že toto rozhodnutí učiní s těžkým srdcem. „Myslím si, že nebude chtít. Jenže se dostane do bodu, kdy veškerou moc přenechá Charlesovi, a jak se mu pak může podívat do očí a oznámit mu, že stejně nebude králem?“

Video: Jak se dělily Gottovy peníze? Partyšová o rozchodu s dalším milencem. A Conneryho česká stopa!

Video
Video se připravuje ...

Jak se dělily Gottovy peníze? Partyšová o rozchodu s dalším milencem. A Conneryho česká stopa! Petr Macek, Lukáš Červený

Nejdéle vládnoucí panovnice v britské historii (letos oslavila 68 let na trůnu) se ani během koronavirové pandemie, jež jí na půl roku uvěznila na hradě Windsor, nevzdala všech svých královských povinností, třebaže část přenechala svému synovi, který v březnu covidem onemocněl.

Charles se na trůn třese dlouhá léta. Málokdo včetně něj samotného očekával, že by Alžběta s odbytím devadesátého roku mohla nadále vést zemi. Na druhou stranu královnin manžel princ Philip (99) roku 2017 ve věku 96 let odstoupil ze svých královských povinností, protože se na obrovské množství oficiálních událostí, kterých by se jako královnin manžel měl účastnit, cítil příliš stár.

VIDEO: Rozchod Babčákové se snoubencem! Žilková v karanténě! A Vémolovu Lulu hledá policie!

Video
Video se připravuje ...

Rozchod Babčákové se snoubencem! Žilková v karanténě! A Vémolovu Lulu hledá policie! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
85 fotografií