První rekonstrukční práce a technologické úpravy začaly přirozeně s příchodem letních prázdnin. „Došlo k úpravě výdeje jídel a mytí stolního nádobí, které byly nedostačující, a právě kvůli nim docházelo k dlouhým frontám strávníků. V návaznosti na tyto změny je upravena část přípraven a zásobování,“ informuje radniční web.

Technické úpravy nicméně ztěžuje neočekávaně horší technický stav budovy. „Objem prací musí být mnohem širší,“ uvádí na to konto radnice. „Nezbytná je i výměna vzduchotechniky, zásadní oprava kanalizace, elektroinstalací a další stavební úpravy, které s rozšířením výdeje nesouvisí. Dokončení prací se z těchto důvodů protáhlo i do školního roku.“ Práce měly skončit na závěr října, od listopadu bude jídelna vyvářet. 

Omezení

Přesto, že se nyní kvůli koronaviru ve školách neučí, některé jídelny přesto vyváří. To je případ i té uhříněveské, která od 2. listopadu nabízí kromě pokrmů pro zdejší žactvo také dotované obědy pro seniory, i obědy za plnou cenu pro další zájemce. Jak to bude fungovat?

„Bude možnost přiobjednat si k dětskému jídlu jeden oběd navíc za dotovanou a další za plnou cenu,“ uvádí radniční web k možnosti, že se najíst mohou i rodiče, kteří s dětmi zůstávají doma. Seniorům zajistí radnice Prahy 22 rozvoz obědů zdarma. Ozvat se mohou na telefonní číslo 739 008 676. Stranou podpory ze strany radnice nezůstávají ani příslušníci integrovaného záchranného systému, kteří si rovněž mohou říct o dotovaný oběd do krabičky.