„Slyšíte mě? To je dobře, že mě slyšíte. Já vám to řeknu přesně. Nastražil jsem výbušné systémy pod tramvajemi číslo 1, 2 a 8. Máte dvě hodiny na to, než tam chcípnou lidi,“ snažil se volající muž zřetelně artikulovat, aby mu operátorka tísňové linky rozuměla.

Desítky policistů a dalších členů integrovaného záchranného systému vyrazily do terénu, prohledávaly s baterkami tramvaje a pro jistotu i několik busů. Umístění bomby se nepotvrdilo.

„Přesto anonymovo jednání si vyžádalo evakuaci celkově několika osob v místě, kde měl bombu uložit,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Video
Video se připravuje ...

Policistka Eva Michalíková k pripadu anonyma vyhrozujiciho bombou PČR

Vyhrožovala „známá firma“

Policisté volajícího brzy ztotožnili. Byl jím policii velmi dobře známý muž z Ostravy. Muž byl krátce po telefonátu zadržen, měl 2,5 promile alkoholu v dechu.

„Jednalo se o recidivistu, který se už v minulosti dopouštěl stejného jednání, za které byl pravomocně odsouzen,“ sdělila Michalíková.

Muž byl obviněn z šíření poplašné zprávy. „Byl podán podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován. Muži hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ uzavřela Eva Michalíková.