Libor Bouček se netají tím, že má obrovský strach z lékařů a vůbec nemocničního prostředí, jak sám říká, je prostě chlap, kterého vyděsí i rýmička. Překonal se a vyrazil do fakultní nemocnice, aby daroval plazmu. Podle odborníků krevní plazma uzdravených pacientů z koronaviru pomáhá při léčbě dalších nakažených touto nemocí.

„Zabralo to něco málo přes dvě hodiny, plazma je odevzdaná a já pevně doufám, že někomu pomůže. Není to nikterak zatěžující a myslím si, že v případě, že to pomůže, tak je to úplně skvělá věc. Jsem rád, že jsem to udělal, a pokud mě někdo bude následovat, budu mít teprve radost, protože to je ten důvod, proč jsem to dělal,“ popsal ranní návštěvu Transfúzního oddělení ve vinohradské nemocnici, kde se odběry provádějí. 

VIDEO: Zapomeňte na současné moderátory Primy. Novou posilou je Libor Bouček!

Video
Video se připravuje ...

Zapomeňte na současné moderátory Primy. Novou posilou je Libor Bouček! Markéta Reinischová

Plazmu nebo krev je však možné darovat nejdříve čtrnáct dní po uzdravení. Dotyčný navíc musí být v dobrém zdravotním stavu a splňovat podmínky dárcovství.

Moderátor během nákazy přiznal, že večer usíná s odhadem, jestli mu bude lépe, nebo hůř. A většinou se netrefí. „Bolest hlavy je u mě permanentní, čich kontroluji každé dvě hodiny u voňavky a spát 16 hodin není vůbec žádný problém. Ale o mě fakt nejde. Absolutně nejsem schopen vypozorovat, kde jsem k tomu mohl přijít,“ popsal Bouček, jak se cítil s nákazou. 

VIDEO: Potřetí ženatý Bouček promluvil o dětech! Příbuzné tím asi nepotěší

Video
Video se připravuje ...

Potřetí ženatý Bouček promluvil o dětech! Příbuzné tím asi nepotěší Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
28 fotografií