Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Češi „vyzráli“ na zavřené obchody. Za nákupním šílenstvím vyrazili do Polska

Autor: kso - 
26. října 2020
13:34

V Česku jsou obchody zavřené, mnohým Čechům to však v nakupování nezabránilo. Lidé žijící v pohraničí totiž vyrazili nakoupit do Polska, kde hobbymarkety či obchody s oblečením zůstávají nadále otevřené, a to i přes zhoršující se epidemiologickou situaci a zpřísňující se opatření, informoval deník Novinky.cz.

Jedním z oblíbených míst, kam naši občané jezdí nakupovat, je polská Ratiboř. Z českých měst, jako je Ostrava, Hlučín, či Opava, se do Ratiboře dá dostat za méně než hodinu, připomínají Novinky. České vozy stály na parkovišti velkého ratibořského hobbymarketu Castorama, někteří se na cestu dokonce vybavili i přívěsnými vozíky. Hobbymarkety přitom vzali Češi útokem i u nás, těsně před tím, než se musely kompletně uzavřít. V minulém týdnu se lidé nebezpečně těsnali v obchodech, aby stihli „last minute“ nákup.

V Polsku je levněji

„Máme to tady blíže než do Opavy, takže tady jezdíme nakupovat velmi často, i dvakrát za měsíc,“ pověděl Novinkám mladý muž z Chuchelné na Opavsku, který vyjel na nákupy s manželkou a s dětmi. „Opravujeme koupelnu a taky potřebujeme sáčky do vysavače. A když už tady jsme, podíváme se také na nějaké zimní boty a nakoupíme jídlo. Kdo ví, kdy se obchody v Česku zase otevřou, a navíc v Polsku je přece jen o něco levněji,“ dodal.

V Polsku jsou nejméně na příští dva týdny zavřené restaurace a bary. Hobbymarkety, obchodní centra a obchody s oblečením však zatím zůstávají otevřené. „Například ode dneška jsou zavřené v Polsku restaurace a kdo ví, co bude za týden, jestli nezavřou i nás,“ sdělil polský prodavač deníku Právo.

V Polsku je povinné nošení roušek i venku. Většina nakupujících, včetně těch českých, si ochranu nosu a úst vzala. Prodavači z polské Ratiboře ani tak nejsou úplně spokojeni se zájmem Čechů nakupovat v jejich obchodech.

„Česko je na tom teď skoro nejhůř na světě, dokonce nedoporučuje cizincům vstup, pokud k tomu nemají například pracovní důvody. A Češi k nám přitom jezdí nakupovat, jako by se nic nedělo, to nemá logiku,“ řekl Právu prodavač. K tomu všemu není jisté, zda budou obchody v Polsku otevřeny dlouho. Opatření jsou v zemi podobně přísná jako u nás.

Video  Snímky, které usvědčily Prymulu: V hospodě vlastním opatřením navzdory!  - Marek Pátek, Martin Hykl, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

zirioges ( 27. října 2020 01:47 )

Nemoci SARS byly objeveny v roce 2002 v Číně, a pak se roznesly díky letecké dopravě do celého světa, přes všechny mezinárodních letecké křižovatky.
Za 17 let je svět dokonale promořen a obyvatelstvo si vytvořilo a dodnes vytváří imunitu. Stále se rodí malé děti a stále staří lidi umírají!
Nemoci SARS mutují a přenášejí se ze zvířat na člověka, z člověka na zvířata. Bakterie a viry jsou součástí života na Zemi, tak se nenechte děsit.
Sportujte, cvičte, dýchejte čerstvý vzduch, choďte do lesa, dodržujte životosprávu a posilujte si i nadále imunitu!

Pohybovenadany ( 27. října 2020 00:42 )

Mě by zajímalo , jak je na tom Terezka v Pákistánu ? Nepotřebuje roušky nebo vložky ?

romario71 ( 26. října 2020 22:28 )

romario71 ( 26. října 2020 22:26 )

souhlas, máš pravdu

.tg.bb ( 26. října 2020 22:03 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa