Co byste rádi věděli o pojištění vozidel? Ptejte se v online chatu!

ONLINE CHAT
Co noveho nabizite mam vaši smlouvu vztehuji se zmeny take na stare smlouvy nebo jenom na ty nove?(dekuji)
Foto
Dobrý den, rozsah Vaší stávající smlouvy se řídí nastavením v době sjednání. Pokud potřebujete detail k Vaší stávající smlouvě, nebo případnou úpravu, doporučuji konzultaci na našem Klientském servisu číslo 241 114 114, či návštěvu jakékoliv pobočky. Kolegové s Vámi rádi proberou stávající nastavení a možnosti. Přeji pěkný den.
mam dotaz mimo auto pojisteni, jak je to se smlouvama české p. teď? je to automaticky pod generali nebo?(dana)
Foto
Dobrý den, Dano. Pokud jste si sjednala pojištění u České pojišťovny, v rozsahu nebo závazku ze smlouvy plynoucí se nic nezměnilo. Od 21.12.2019 pouze pojišťovna změnila název na Generali Českou pojišťovnu. Přeji pěkný den.
Kdy je ideální dobu zkusit změnit pojišťovnu?(Aleš )
Foto
Dobrý den, Aleši. Změna pojištění lze jedenkrát za rok, a to k datu výročí. Pokud si nejste jistý tímto termínem, pomůže platnost zelené karty. Každá pojišťovna také odesílá informaci o blížícím se datu výročí zasláním obnovovacího dokumentu společně s novou zelenou kartou. Tímto obdobím se lze také řídit. Přeji pěkný den.
je u vas mozny pripojistit uraz v aute? pritel mel uraz v aute a v jini pojistovne mu to neuznali, mate vy v gcp tohle pripojisteni?(mara)
Foto
Dobrý den, Maro. Samotné úrazové pojištění osob je automatickým rozsahem ve smlouvě. Dle sjednaného balíčku jde buď o připojištění jen řidiče, nebo všech dopravovaných osob (sedadel). Je řešeno pro krytí v případě trvalých následků a smrti následkem úrazu. Lze i rozšířit na krytí doby nezbytného léčení. Více informací získáte na našem webu: www.generaliceska.cz , či na lince Klientského servisu. Přeji pěkný den.
dobry den, po mohlo by nam platit pojistne mesicne, lze to u vas?(jacob)
Foto
Dobrý den, Jacobe. Ano, frekvence placení měsíčně možná je. Lze takto nastavit již při sjednání smlouvy, či změnit kdykoliv během platnosti Vašeho pojištění. Přeji pěkný den
Vidim u vas na webe, ze pomahate pri ztrate klicu, jak?(xyz)
Foto
Dobrý den. Tuto službu zajišťuje asistenční služba Europ Assistance s.r.o. Je to v rozsahu příjezdu a práce mechanika, odtahu vozidla do nejbližšího autorizovaného/Smluvního servisu pojišťovny či úschovy vozidla. Vše je v závislosti na sjednaném rozsahu zásahu ve smlouvě. Přeji pěkný den.
Je možné přejít k jiné pojišťovně během roku? (Jan)
Foto
Dobrý den, Jane. Pojištění umožňuje, dle platné legislativy i pojistných podmínek, změnu, tedy ukončení stávající smlouvy, jednou za rok. To se děje k datu výročí, což poznáte i dle platnosti zelené karty. Pojištění je třeba ukončit písemným a vlastnoručně podepsaným pokynem ze strany pojistníka. Přeji pěkný den.
Dobry den cim se lisi nebo je lepsi Vaše pojisteni nez u jinych pojištoven? Co je vase konkurencni vyhoda?(Dan)
Foto
Dobrý den, Dane. Díky tomu že máme nastaveno široké spektrum služeb kryjící nejen poškozeného, v případě autonehody, ale myslíme i na vlastníka vozidla, troufnu si říci, že se řadíme mezi špičku. Pokud porovnáváte jednotlivé pojišťovny, je vhodné se zaměřit na krytí i Vaší škody a to, jak se o Vás pojišťovna postará. Přeji pěkný den.
zdravim, chci si nechat pojistit auto, bmw rad 1, 85kw,2013, diesel, kolik by me to stalo u vas? (daniel)
Foto
Dobrý den, Danieli. V tomto případě doporučuji využít naši on-line kalkulačku na webu www.generaliceska.cz . Zde si můžete kombinovat Vám vyhovující parametry dle potřeby. Kolegové Vám tuto modelaci mohou připravit i telefonicky k prostudování. Přeji pěkný den.
Dobry den, jak je to u vás pri poskození zveri? mam totiz satne zkusenosti z jine pojistovny, dekuji(Frantisek)
Foto
Dobrý den, Františku. Mrzí mě, Vaše špatná zkušenost. V rozsahu tohoto pojištění máme výhodu, že nabízíme krytí srážky se zvěří bez ohledu na to, zda jde o lesní nebo ne. Samotné riziko lze rozšířit i o poškození zvířetem (např. kunou). Tato kombinace je nejvhodnější. Člověk totiž nikdy neví. Přeji pěkný den.
Hezke dopoledne, jaky novinky spojene s asistencnymi sluzbami to Generali ma? (Marta)
Foto
Dobrý den, Marto. Aktuálně nabízíme širší rozsah zásahu v případě asistencí než dříve. Již v samotném základu nabízíme například příjezd a práci mechanika nejen v ČR ale i v zahraniční, odtah Vašeho vozidla do nejbližšího servisu nebo úschovu nepojízdného vozidla. Vše je v závislosti na sjednaném rozsahu ve smlouvě. Přeji pěkný den.
V čem je vaše pojištění nejlepší?(Karel)
Foto
Dobrý den, Karle. Díky tomu že nabízíme široké spektrum služeb, ať už jde o asistenční služby nebo rozsah krytí v povinném či havarijním pojištění, se řadíme mezi špičku. Máme také nastavenu zrychlenou likvidaci, či zdarma zastoupení jednání v případě škody s cizí pojišťovnou. Pokud Vás zajímá detail služeb, doporučuji nahlédnout na náš web, či se informovat telefonicky na lince Klientského servisu. Přeji pěkný den.
dobry den jak je to když prodam auto? do vsechno musim udelat aby jsem nemusel platit dale pojisteni? plus novy majitel by si ji chtel propsat na sebe, lze to?(michal)
Foto
Dobrý den, Michale. V tomto případě doporučuji pojistníkem sepsat písemný pokyn k ukončení smlouvy a podložit jej kopií technického průkazu s vyznačenou změnou majitele, nebo kopií kupní smlouvy. Je mi líto, přepis smlouvy na nového majitele vozidla možný není. Nový majitel si musí smlouvu sjednat novou na sebe. Přeji pěkný den.
Dobrý den, je lepší mít napsanou pojistku na někoho jiného? nebo hned o začátku na sebe?(Ondra)
Foto
Dobrý den, Ondro. Pokud je smlouva psána na jiného pojistníka, může to znamenat výhodu v ceně pojištění díky jeho bezeškodnímu průběhu. Bonusy, tedy budoucí sleva, náleží však pojistníkovi. Pokud plánujete vlastnit vozidlo i v budoucnu, doporučuji smlouvu sjednat hned na Vás. Vaše pojištění Vám bude sbírat bonusy, které poté můžete uplatnit i na jiné vozidlo. Přeji pěkný den.
Hezke dopoledne, lze ukoncit pojisteni vozidel drive jak 6 tydnu pred koncem?(Petr)
Foto
Dobrý den, Petře. Je mi líto, pojištění se řídí platným zákonem i pojistnými podmínkami. Pokud dochází k ukončení bez udání důvodu, lze tak učinit podáním písemného pokynu nejpozději 6 týdnů před termínem výročí smlouvy. Samozřejmě je pokyn možné zaslat i dřív jak zmiňovaných 6 týdnů. Přeji pěkný den.
Pri vaši garanci ceny na 3 roky, je možne vypovedet smlouvu nebo ji musím mít celou dobu 3 let?(kaja)
Foto
Dobrý den, Kájo. 3 letá fixace ceny Vašeho pojištění je velké plus pro Vás, nikoliv závazkem v zachování smlouvy. Pokud Vám nastavení smlouvy vyhovuje, a splňuje Vaše očekávání od tohoto produktu, nic nemusí bránit se smlouvou pokračovat. Přeji pěkný den.
stači mit povinne ručení nebo doporucujete kombinaci s hav?(matej)
Foto
Dobrý den, Matěji. Mohu doporučit kombinaci i s havarijním pojištěním. Přeci jen povinné ručení slouží pro škodu tzv. třetí osobě, a pokud neobsahuje připojištění, například střet se zvěří, nekryje škodu na Vašem vozidle. Přeji pěkný den.
Vyplatí se každý rok třeba měnit pojišťovnu?(Petr)
Foto
Dobrý den, Petře. Toto je vždy velmi subjektivní. Změna pojišťovny může nastavit například lepší cenu smlouvy, však mnohdy je to na úkor kvality nabízených služeb. Než se k takovému kroku odhodláte, doporučuji pečlivě porovnat stávající nastavení služeb ve Vašem pojištění s novou nabídkou. Zde velmi pomáhá kontrola i pojistných podmínek daných smluv. Přeji pěkný den.
Co všechno lze u vas pripojistit?(mira)
Foto
Dobrý den, Miro. Aktuálně nabízíme široké spektrum připojištění k vozidlu. K základnímu patří pojištění skel, asistenční služby, střet se zvířetem nebo živel. Vždy záleží na tom, jaké upřednostňujete krytí Vašeho vozidla. Pokud váháte s výběrem, doporučuji se informovat na našem webu. Zde lze kombinovat nejrůznější možnosti. Kolegové Vám rádi poradí i telefonicky. Přeji pěkný den.
Dobrý den, podle čeho se hlavne urcuje cena pojistení?(Andrea)
Foto
Dobrý den, Andreo. Cena pojištění je stanovena na základě mnoha vstupních parametrů Vašeho vozidla. Především jde ale o objem válců, který do ceny vstupuje a tím je vozidlo zařazeno do konkrétní kategorie. Přeji pěkný den.
Myslíte se ze je dobře si platit jen základní pojištění?(Jana )
Foto
Dobrý den, Jano. Pokud máte na mysli samostatné povinné ručení, tak to se vztahuje na škodu tzv. třetí osobě. Součástí Vaší smlouvy mohou být zahrnuty i asistenční služby, či úrazové pojištění. Doporučuji ale brát na zřetel i opačnou stránku, tedy že i Vaše vozidlo je škodní událostí poškozené. Proto je vhodné myslet i na havarijní pojištění, které dokáže vykrýt škodu i Vám. A to nejen v případě srážky dvou vozů, ale i např. při srážce se zvěří či v případě krup. Přeji pěkný den.
Jak je to po prodeji auta s pojistenim?co se musi dolozit na zruseni? díky(Pavla)
Foto
Dobrý den, Pavlo. Pro ukončení pojištění je třeba doložit písemný a vlastnoručně podepsaný pokyn na storno ze strany pojistníka. V případě změny majitele vozidla je třeba doložit i dokument zmiňující tento stav, většinou kopii velkého technického průkazu, případně kupní smlouvu. Přeji pěkný den.
Zdarvim.je mi 18 a budu si zarizovat prvni pojistení, podle čeho vybírat? díky Pavel(Pavel)
Foto
Dobrý den, Pavle. V tomto případě doporučuji vybrat takové nastavění pojištění, aby Vás krylo v co největší míře z pohledu limitů ale i služeb. To se rozhodně může hodit v případě škodní události než se stanete zkušeným řidičem ve všech směrech. Kolegové, ať už na našem telefonu Klientského servisu nebo pobočce, Vám rádi pomohou s nejvhodnějším výběrem. Přeji pěkný den.
Jak vybrat nejlépe pojišťovnu?(Karel )
Foto
Dobrý den, Karle. Osobně doporučuji kontrolu nastavení smlouvy dané pojišťovny. V tom nejlépe pomohou pojistné podmínky, i když se mohou někdy zdát jako příliš obsáhlé. Smlouva samotná má obsahovat nastavení dle Vašich představ, ale především má pokrýt Vaše potřeby zajištění Vašeho vozidla. Přeji pěkný den.
Dobry den. Mohu pojisteni napsat na jinou osobu?(Jana)
Foto
Dobrý den, Jano. Ano, pojistník smlouvy, tedy osoba která smlouvu sjednává a zavazuje se platit pojistné, může být odlišná od vlastníka či držitele vozidla. Pojistník má na sobě navázány i bonusy, tedy slevu za bezeškodní průběh. Přeji pěkný den.
Jak vopred je mozna smena pojistovny? Chci se prepojistit z kooperativy k vam(Standa)
Foto
Dobrý den, Stando. V případě změny pojišťovny lze tento krok uskutečnit jednou za rok k tzv. datu výročí. Stávající pojištění lze ukončit podáním výpovědi doručené pojišťovně minimálně 6 týdnů před tímto termínem. Přeji pěkný den.
Hezke rano Lze mit ulevy jako ZTP na pojisteni vozidla?(Marie)
Foto
Dobrý den Marie. Je mi líto, slevy na pojištění pro ZTP v tuto chvíli neposkytujeme. Aktuálně je možné využít slevy za Váš bezeškodní průběh, to do výše až 55 %, společně s obchodní slevou daného kanálu. Pojištění lze sjednat telefonicky, on-line na našem webu či návštěvou jakékoliv naší pobočky. Přeji pěkný den.