Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jezdkyně (†16) se oběsila v lese po hádce s mámou: Vyčetla jí, že jela na poníkovi příliš rychle

Autor: shp - 
25. října 2020
12:01

Byla to mladá a talentovaná jezdkyně, která měla před sebou nejenom celý život, ale i sportovní kariéru. Brodie Morganová (†16) z velšského Newportu ze všeho nejvíce milovala jízdu na svém vzrostlém poníkovi. Bohužel po hádce s matkou tragicky spáchala sebevraždu.

U soudu v Gwentu, který projednával tragickou smrt školačky, zaznělo, že bylo pátrání po dívce vyhlášeno poté, co její matka našla poníka Brodie osedlaného ve stáji, ale dívka nebyla nikde k nalezení. Pátrání přineslo tragické zjištění. Jezdkyni totiž našli 10. března oběšenou v lese u vesnice Llantrisant nedaleko stájí.

Hádka s matkou

Na Brodie toho bylo moc. Před svou smrtí přišla o babičku a kamarádku. Navíc se pohádala s přáteli ve škole, a dokonce s vlastní matkou. Ta jí vyčetla, že jela na poníkovi příliš rychle. „Brodie byla šťastná jako obvykle, když jsem jí řekla, že upalovala příliš rychle. Řekla jsem jí, že nepůjde na show o víkendu, pokud nezpomalí,“ řekla Emma Webbová na soudním slyšení podle Daily Mailu.

Ještě, než si Brodie sáhla na život, napsala přes sociální síť Snapchat svým kamarádům. „Tolik vás všechny miluji. Chci, abyste všichni věděli, co pro mě znamenáte,“ stálo ve vzkazu. Dívka byla podle bližních vždy „šťastná a veselá“. Chodila do Římskokatolické školy Svatého Josefa v Newportu. Studium jí šlo a byla jednou z nejnadanějších žaček.

Problémy s kamarády

Vyšetřování však odhalilo, že dívku ze svých řad vyloučila skupinka kamarádů. „Jedna dívka prohlásila, že se už nechce kamarádit. Nebyla v tom žádná zášť. Měly svoje problémy. Řekla jsem paní Webbové, že na Brodie dohlédnu,“ prohlásila bývalá učitelka zemřelé Laura Floodwaterová. Dívka bohužel spory neustála a zabila se.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Lubomír Babáček ( 17. listopadu 2020 16:19 )

Dnešní přecitlivělá a současně empatiíprostá mládež je zřejmě tou poslední generací, která lidstvo představuje. Nemají imunitu pro náhlé a zásadní změny a nejsou schopni přežít v jiných podmínkách, než v tomto technologiemi přesyceném světě a jakýkoliv zvrat, či návrat do dřívějšího a netechnického světa u nich způsobí naprostou apokalypsu a zánik "vyspělé" civilizace a to brzy nastane.

diskutujici ( 26. října 2020 07:50 )

Nějaký slabý kus.

TomasLB ( 25. října 2020 21:28 )

Babička i kamarádka měli Covid a i ona to dostala... Tak se nedivte.

marika1 ( 25. října 2020 18:52 )

nechápu, mladí když nemají co chtějí , a tím nemyslím jen věci , ale i stálý obdiv, uznání , tak se hned hroutí , místo toho, aby si to trochu v hlavě popřemýšleli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání