Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Máma (41) přišla kvůli rakovině o obě prsa: Svůj plochý hrudník se naučila milovat

Autor: jel - 
25. října 2020
18:22

Jamie Leeová z amerického Michiganu je mámou dvou malých dětí. V roce 2012 si na hrudníku nahmatala bulku a lékař zjistil, že má rakovinu. Kvůli nemoci přišla o obě prsa. Nenechala si však udělat implantáty. Říká, že svůj plochý hrudník miluje a hrdě ho vystavuje.

Vše začalo v roce 2012, kdy Jamie zrovna přestala kojit svého nejmladšího syna. Poté, co ji již delší dobu bolel hrudník, si nahmatala bulku. Okamžitě šla k lékaři, který se domníval, že to bude cysta benigní, pro jistotu ale poslal maminku na vyšetření. Ta potvrdila její nejhorší obavy, má rakovinu.

Protože měla dvě děti a měla velký strach, že je neuvidí vyrůstat, rozhodla se k velmi ráznému řešení. Nechala si odstranit obě prsa. Po radikálním zákroku musela ještě podstoupit mnoho chemoterapií, díky nimž přišla o vlasy.

Jamie byla odhodlaná udělat vše pro to, aby hroznou nemoc porazila, což se jí nakonec začátkem dubna povedlo. Protože její typ rakoviny byl způsoben hormony, nechala si odstranit také vaječníky a vejcovody.

Původně měla v plánu si nechat přidělat prsní implantáty, osud tomu však nepřál. Když byla rekonstrukce jejího hrudníku teprve v počátku, nakazila se Jamie infekcí. Kvůli ní skončila na týden v nemocnici.

Po této zkušenosti se rozhodla naučit se milovat své tělo, svého rozhodnutí nechat si odstranit obě prsa prý nikdy nelitovala. Nedávno navíc nafotila sérii fotografií, která slouží jako kampaň nabádající ženy, aby si pravidelně kontrolovaly prsa a chodily na mamograf.

fizulka ( 25. října 2020 21:38 )

Je to pokus o zlehčení situace. Novináři píší o rakovině prsu jako o běžné nemoci. Nikdo nemá představu o utrpení, způsobené chemoterapií. Chodit na vyšetření je moc důležité, překonat strach z případné diagnózy.

Zobrazit celou diskusi