Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Česká studentka vyhrála ve Sportce neuvěřitelný balík! Dva měsíce o tom nevěděla

Autor: jžk - 
21. října 2020
13:32

Dva měsíce nevěděla, že vyhrála. Pak se objevila ve dveřích sídla společnosti Sazka, kde si vyzvedla svou výhru ve výši 94 482 333 Kč! Majitelka jedné z nejvyšších výher v historii Sportky je mladá studentka žijící v zahraničí. Osudovou kombinaci čísel 5, 26, 27, 28, 32 a 45 si vsadila na dovolené s rodiči.

Je mladá a bez závazků, novopečená multimilionářka si tak svou výhru užije naplno. V neděli 30. srpna vyhrála Superjackpot Sportky přesahující 94 milionů korun! „Nikdy jsem nic nevyhrála, sázím jen příležitostně, když se vracím do Česka navštívit rodiče. Zkusila jsem štěstí společně s tátou, který naopak hraje Sportku pravidelně,“ prozradila na sebe výherkyně a dodala: „Táta sází vždy náhodný tip, ale tehdy jsme se, už ani nevím proč, rozhodli vyplnit tikety vlastními čísly. Asi jsme udělali dobře!“

Vysněné bydlení a cestování

To, že vyhrála desítky milionů, dlouhé měsíce nevěděla. Radostnou zprávu jí po telefonu oznámil až její otec, který se rozhodl zapomenutý tiket zkontrolovat. Nadšená výherkyně začala po prvotním šoku přemýšlet, jak se snovou částkou naložit.

„Část peněz rozdělím mezi rodinu. Ráda bych si v místě, kde studuji, pořídila vlastní bydlení a auto. Mým největším snem je však koupit si velký obytňák a procestovat svět,“ podělila se o své plány.

Vysoká daň

I ona však musí stejně, jako všichni výherci, odvést 15 % ze získané částky do státní pokladny, v tomto případě se jedná o 14 172 350 Kč. „Věděla jsem, že se výhra kvůli dani sníží. Byla jsem s tím od začátku smířená. Beru to tak, že s tím nemohu vůbec nic dělat. Spíš mě mrzí, že ani nevím, kam těch 14 milionů přesně půjde. Osobně bych je ráda darovala na charitativní účely,“ vyjádřila se k tomu mladá žena, která na závěr své návštěvy Sazky, ze které si odnesla 200 tisíc korun v hotovosti, podala plné tikety na slosování Eurojackpotu i Sportky.

Studentka patří mezi 116 šťastlivců, jejichž výhra letos přesáhla miliony. Společně si mezi sebe rozdělili částku 965 957 016 Kč, z čehož na nové dani tratili téměř 145 milionů korun.

Video  Toto jsou kroky šťastlivců: Podívejte se na cestu za miliony i miliardami do „svatyně“ Sazky.  - David Budai, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

MarDis ( 22. října 2020 08:39 )

Pro mě je naprosto nepochopitelný, jak ji stát, který se na její výhře nijak nepodílel, hned okradl o 14 mega.

Zobrazit celou diskusi