naznačil nekonkrétně.„Založením klubu vyvrcholilo vnitřní pnutí v hnutí. Zkrátka si nás dvanáct lidí řeklo, že dál se zbývajícími šesti lidmi spolupracovat už nechce,“ řekl Blesk,cz Vokřál. „Některé jejich praktiky na zastupitelství jsou až nedůstojné,“ dodal.

Bývalý primátor a místopředseda ANO, považovaný svého času za Babišova korunního prince s ministerskou budoucností, z hnutí vystoupil letos v červnu. Nyní zůstal jen řadovým opozičním zastupitelem na magistrátu.

Politický penzista

Zda se jeho „Klub nestranných zastupitelů“ časem pod jeho vedení stane regulérním politickým subjektem, Vokřál nyní neví. „Určitě teď nic nezakládáme,“ řekl.

Sám se nebrání označení politický penzista. „Ano, proč ne. Odpočívám, občas někde někomu pomohu, když je potřeba,“ řekl. O své další profesní kariéře mimo politiku dál přemýšlí. „Nic konkrétního na stole ale není,“ dodal.

Šest zastupitelů, kteří zůstali v Brně na magistrátu v dosavadním zastupitelském klubu za ANO, jsou někdejší předseda brněnského ANO Pavel Dvořák, místostarostka brněnských Černovic Šárka Korkešová, místostarosta Brna-sever David Aleš, Iva Kremitovská, Lucie Pokorná a Jiří Faltýnek.

VIDEO: Tehdy ještě primátor Brna Petr Vokřál tančí a zpívá ve volebním klipu v roce 2018.

Fotogalerie
6 fotografií