Návrat vypadlých soutěžících byl příjemným zpestřením nejen pro diváky, ale i samotné finalisty. Ne všichni však byli z navrátilců potěšení. Místy zábavnou, avšak po celou dobu nervy drásající složkou první „tříchodové“ výzvy, byl bezkonkurenčně Dědek v týmu Pavla Berkyho.

Chudák Pavel nevěděl, co si s jeho neschopností počít. V jednu chvíli musel zakročit porotce Jan Punčochář a napravovat jeho chyby. „Každý má svůj způsob, já to dělám jinak,“ omlouval Dědek své nezdary a laxní přístup.

Katastrofální týmovou práci Pavel při prezentování vytvořených jídel „za pět minut dvanáct“ oplakal. „Nezvládl jsem tu situaci. Organizace z mé strany nebyla nejlepší, tým nepracoval, jak jsem si představocal, ale to je moje chyba. Měl jsem to řešit. V takovém stresu jsem ještě nebyl,“ přiznal před porotci.

Video: MasterChef Česko: Radek Kašpárek nechtěně odhalí, kdo je jeho favorit!

Video
Video se připravuje ...

MasterChef Česko: Radek Kašpárek nechtěně odhalí, kdo je jeho favorit! TV Nova

Jeden z největších strachů fanoušků pořadu se každopádně naplnil. V první výzvě se stala divácky neoblíbená Pavlína Lubojatzky druhou semifinalistkou. Oproti předchozím dílům, kdy i přes obrovské chyby a přešlapy vždy dosáhla o chlup lepších výsledků než konkurence, postoupila zcela férově a děkovat může jedině sobě – do týmu si vybrala dva šikovné kuchaře Pepu a Evu, kteří svou kapitánku poslouchali na slovo.

Pavel v druhé výzvě ukázal, že si mnohem lépe vede sólo. Souboj humrů byl vyrovnaný a s Ivkou předvedli podle porotců naprosto dokonalá jídla. Trojice katů ale nakonec vyřkla Pavlovo jméno, čímž se Ivka nadobro rozloučila s výhrou.

Přesto odešla jako vítězka. „Jste neskutečná bojovnice a úžasná kuchařka. Jako jediná ze všech jste uměla porazit profesionálního kuchaře a dostala jste odznáček imunity, to se tady nikomu nepovedlo,“ připomněl jí dojatý Forejt.

VIDEO: MasterChef Česko: Do semifinálové trojky se neprobojovala Ivka

Video
Video se připravuje ...

MasterChef Česko: Do semifinálové trojky se neprobojovala Ivka TV Nova

Fotogalerie
107 fotografií