Prostřeno se bude tentokrát odehrávat v Jihočeském kraji, kde se v boji o výhru utkají samí muži. Co chlap, to originál – a dokonce i jedna bývalá hvězda pop music. Jako první se k plotně postaví vyučený kuchař Vašek (33). Ten pracuje na stavbách a kuchyni si vypůjčí. A to se ukáže jako problém. Ne všechno totiž půjde jako po másle. Knedlík dopadne katastrofálně a hostitele ovládne stres. Zkrátka jak se říká, co se může pokazit, to se pokazí, a všechno se mu sype pod rukama. Na jeho jídla navíc budou ostatní hosté hodně dlouho čekat a nikdo si ani nevšimne, že s nimi u stolu sedí Davide Mattioli. Jak slavný zpěvák ponese, že spíš než jeho popularita se řeší pomalé tempo hostitele?

V úterý se bude o vaření pokoušet prodejce Martin (30), který doslova klame tělem. Působí sice mladě a bezstarostně, ve skutečnosti je to ale táta od tří dětí – a čtvrté má mladá rodina na cestě. „Televize nefunguje u vás?“ směje se Davide. Ostatní pánové jsou z tohoto zjištění tak trochu v šoku… a pak hned několikanásobnému tatínkovi začnou rozdávat nevyžádané rady. Hlavně všechny zajímá, proč se Martin ještě nevyslovil, když už mají s partnerkou tolik dětí. Martin však jejich naléhání bere s nadhledem. Co se mu podaří, co ne, a proč bude jeho zábava tou nejpovedenější z celého týdne? Na to se můžete těšit už v druhý pracovní den.

VIDEO: Polotovary v Prostřeno!: Co na gnocchi řekne rodilý Ital?

Video
Video se připravuje ...

Polotovary v Prostřeno!: Co na gnocchi řekne rodilý Ital? 

Ve středu své kulinářské umění předvede nejmladší soutěžící toho týdne, provozní v kavárně Jakub (20). Do pořadu přihlásila přítelkyně, která Kubovi věří a chce, aby se předvedl v televizi. Jakub umí překvapit – například tím, že něco přichystá, někde si vypomůže s polotovary. A nikdo mu to nevyčítá! „Já bych mu nevytýkal, že to měl koupený. Ono to i vypadalo jako koupený,“ zhodnotí ho blahosklonně protihráči. A hlavně v jeho den zjistíte, že Italové nenávidí české, rádoby italské směsi ve stylu smetana se špenátem. Davide ale ocení, že gnocchi neplavou ve smetaně, jak je zvykem v našich restauracích... takže vlastně nakonec docela úspěch.

Čtvrteční den si užije drsný Jaroslav (54). Nebo tedy spíše jeho hosté. Hostitel bude totiž vařit na chalupě, kde prý přebývá raději než v bytě. Je tu sice srdci přírody a má tu bazén, ale zase nemá záchod. Tedy, má, ale jenom takzvanou kadibudku. Což estét Davide velmi těžce nese. „Já suchý záchod znám, protože když jsem byl poprvé v České republice, tak jsem občas žil na chalupě. Ale… nemůžu,“ vrtí nad Jaroslavem hlavou. Potetovaný dělník vsází na klasiku, kuchtí na kamnech, připraví typické české menu, takže si nakonec ostudu vlastně ani neutrhne. Jen ta toaleta, ta Davidovi spát nedá…

VIDEO: Ital v Prostřeno!: Jak servíruje pizzu někdejší parťák Michala Davida?

Video
Video se připravuje ...

Ital v Prostřeno!: Jak servíruje pizzu někdejší parťák Michala Davida? 

V pátek se pánové přiznají, že využili google, pročež konečně zjistili, že s nimi u stolu sedí celebrita. Je Davide Mattioli, bývalá hudební hvězda, která pravidelně vystupovala například s Michalem Davidem (60), nakonec vlastně ráda, že byla odhalena, nebo to horkokrevného Itala spíše naštve? A co svým hostům uvaří? Servíruje na papírové talíře a omlouvá to hygienickým přístupem k životu během pandemie. Proč tedy ale nemá jednorázové příbory? A komu zachutná pizza s cibulí, bez smetany, spaghetti alla carbonara, nebo závěrečné tiramisu? Bude se v něčem lišit od toho, co jsou ostatní zvyklí jíst v českých restauracích? Kdo si od pátečního stolu odnese výhru a jak si soutěžící tohoto týdne zpívají? To zjistíte v pořadu Prostřeno!

Fotogalerie
16 fotografií