Spolu s šesti dalšími kolegy se Čtvrtníček nakazil koronavirem při nahrávání audioknihy. Jelikož měl na rozdíl od nich silnější příznaky a musel být převezen na JIP, rozhodně o nemoci nesmýšlí jako o chřipce. Po vyslechnutí Klausova rozhovoru pro Reflex v pořadu Terén Kristiny Cikorové na portálu Seznam zprávy odsoudil bývalého prezidenta a rovnou do toho zatáhl dalšího hlasitého kritika restrikcí a nošení roušek Romana Šmuclera.

„Včera jsem slyšel Václava Klause nejstaršího, jak v rozhovoru pro Reflex říkal: ‚Já to nenosím, nebudu to nosit. Já se nebojím, nebudu to nosit‘. Tak já si myslím, že ti kluci, kterým teďka zavřeli fitka, by mohli nastoupit do odchytové služby a takové pitomce si dát na dlouhou tyč s takový tím okem, chytit, hodit na korbu toho pick-upu a šup s tím do útulku. A tam by mohli výt celé noci na měsíc. Tam bych toho Klause zavřel,“ řekl Čtvrtníček.

Video: Petr Čtvrtníček: Moje popularita je už 20 let nezměrná!

Video
Video se připravuje ...

Petr Čtvrtníček: Moje popularita je už 20 let nezměrná! Tereza Kühnelová, Lukáš Červený

„Už by tam seděl Šmucler, který by se mu podíval na tu klapačku a říkal by: ‚Pane prezidente, ta šestka vlevo nahoře se mi nelíbí, ta půjde ven‘ a Václav by říkal: ‚Nene, ta nepůjde ven‘,“ imitoval Klausův nezaměnitelný táhlý hlas. „Takhle by si tam mohli nazkoušet divadlo, muzikál, hlavně by nemohli potom hlásat tyhle blbosti,“ pokračoval.

Čtvrtníček posléze osvětlil, že nákaza koronavirem rozhodně není žádná legrace. V rozhovoru pro Český rozhlas uvedl, že nemohl dýchat a cítil se, jako by se topil v sudu. „Ta opatření, i když někomu připadají bizarní, jsou myslím hodná respektu,“ dodal na závěr videa.

VIDEO: Dcera Petra Čtvrtníčka: Herectví už mám rozdělaný, tak u něj zůstanu!

Video
Video se připravuje ...

Dcera Petra Čtvrtníčka: Herectví už mám rozdělaný, tak u něj zůstanu! Petr Soukup,David Turek

Fotogalerie
57 fotografií