Celovečerní dokument o Slavíkovi z dílny režisérky Olgy Malířové Špátové (36) měl vstoupit do kina 15. 10., bohužel kvůli koronavirové pandemii a souvisejícím opatřením byla zatím premiéra odsunuta na neurčito a snímek viděli jen diváci, kteří stihli zahájení Febiofestu.

Ovšem vlastní dokument o zesnulém zpěvákovi, od jehož úmrtí 1. října uplynul rok, právě připravuje také německá televizní stanice MDR, s níž Karel Gott mnoho let spolupracoval. „Už loni natáčela stanice s Karlem dokument k jeho osmdesátinám, teď půjde o vzpomínkový film,“ vysvětlil pro Aha! německý moderátor a zpěvák Florian Silbereisen (39). S Gottem ho ostatně pojilo velké přátelství.

Nabídku na to, aby mohla účinkovat v dokumentu a zavzpomínat na tátu, dostala také Dominika Gottová, která přiznala, že ji to láká. „Ráda o tátovi promluvím, jenom se nemohu z pracovních důvodů moc vzdalovat z Prahy, takže pokud produkce bude souhlasit, setkám se se štábem tady,“ prozradila pro Aha! Dominika své podmínky. Dokonce by prý měla dostat i smlouvu s nárokem na honorář. Německý štáb by měl natáčet v Praze a použity by měly být také záběry Dominiky s tátou a sestrou Lucií z 90. let, které byly natočeny na Bertramce.

VIDEO: Gottová na narozeninách tátova kamaráda: Žiju ze dne na den.

Video
Video se připravuje ...

Gottová na narozeninách tátova kamaráda: Žiju ze dne na den. David Turek, Jan Jedlička

Těžko říct, zda se podaří natáčení s ní uskutečnit, ovšem už teď je jasné, že na zpěváka hodlá zavzpomínat velká řádka kolegů a přátel z německy mluvících zemí - promluvit má například velká pěvecká hvězda Helene Fischerová (36). Ta byla dlouholetou múzou Karla Gotta - dokonce jí totiž daroval po natočení nové verze svůj hit Biene Maja (Včelka Mája - poz. red.). V plánu je též rozhovor s německou moderátorkou Carmen Nebelovou (64), která zpěváka platonicky milovala. Také na loňský pohřeb mu poslala obrovský věnec.

Problémy s Karlem

A nakonec se Mistrova nejstarší dcera mihne i ve snímku Karel, ačkoliv nesouhlasila se zveřejněním záběrů z posledního setkání se svým tátou loni v létě na Bertramce. „Kamarádi, co ho viděli, mi říkali, že si táta prohlíží na záběrech fotky se mnou a že jsem také natočená na pohřbu v katedrále sv. Víta,“ prozradila Dominika.

VIDEO: Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu.

Video
Video se připravuje ...

Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu. Karel Gott Agency

Fotogalerie
119 fotografií