Je to především proto, že se někdejší Miss České republiky pro rok 1999 Helena Houdová, zapřisáhlá vegetariánka a vitariánka, věnuje takzvanému sexuálnímu koučingu. V současné době například jede skrze sociální sítě akci, v níž nabádá muže, aby jedenáct dní neejakulovali, což po dobrovolné abstinenci povede k vědomému uvolnění sexuální energie. Ona sama přitom v dobách, kdy pracovala jako úspěšná topmodelka, své tělo prý neměla ráda, dnes ho však podle svých vlastních slov považuje za chrám. K tomuto postoji se ale musela dobrat sama. A jak přiznává, musela to udělat, jelikož neměla na výběr –⁠ protože kdyby do toho prý nešla, „umřela by bolestí“.

„Nenáviděla jsem muže. Nevěřila jim. Cítila jsem je jako nebezpečí, jako supy chystající se na svou kořist. Cítila jsem k mužům odpor, strach, smutek, vztek, bezmoc, zoufalství, bolest,“ přiznává nyní s odstupem času přitažlivá blondýnka, která samu sebe našla až na cestách světem. V současné době se nachází i se svými třemi potomky, synky Darienem (12) a Daveedem (9) a dcerkou Deiou (7), na Bali. Tento strach nebyl bezdůvodný: „Muži mě zneužili. Muž mě znásilnil. Muži mě opustili. Muži mi byli nevěrní. Muž mě bil. Muž mě vydíral. Muži překračovali moje hranice. Muži se dotýkali mého těla bez mého souhlasu. Muži mi lhali. Muže jsem ztratila pro jeho závislost,“ vypočítávala.

VIDEO: Modelka Helena Houdová: Už rok na sobě neměla make-up! A své děti nenechá očkovat!

Video
Video se připravuje ...

Modelka Helena Houdová: Už rok na sobě neměla make-up! A své děti nenechá očkovat! Blesk TV

„A každý jeden z těchto mužů byl v obrovské bolesti zneužit, znásilněn, opuštěn, zbit, vydírán, manipulován a nerespektován, většinou v dětství a dospívání svými blízkými,“ domnívá se Houdová. A právě proto podle ní způsobovali bolest lidem kolem sebe, ať už vědomě či podvědomě. „A já se rozhodla, že se mnou to skončí. Abych mohla muže vnímat jako bezpečně, úžasné, jedinečné, nádherné bytosti, musím si v sobě vyléčit rány ze svého života. A tak jsem se před sedmi lety vydala na cestu zpátky k sobě. Cestu léčení svých starých ran a vzorců, které mi už nesloužily. Vím, že většinu svých ran už mám zahojených,“ libuje si nyní svérázná kráska.

Díky svému povolání, kdy učí ženy i muže používat svou sexualitu, prý kolem sebe vidí muže, co svoji sílu používají s láskou a něhou, co „svou divokost nikdy nezneužijí proti slabším“, a kteří „jsou bezpečím pro nás ženy a naše společné děti. Muže, kterým se my ženy můžeme otevřít –⁠ psychicky, fyzicky, emočně i energeticky.“ Ostatně fotka, kterou k tomuto nečekanému vyznání sdílela na internetu, hovoří sama za sebe –⁠ svěřila se na ní totiž do náruče sedmi mužů, kteří Houdovou zvedli nad hlavu. V jejich přítomnosti půvabná světlovláska konečně „cítila lásku. Vděčnost. Důvěru. A cítila jsem se v bezpečí“.

VIDEO: Houdová o svém životě: Já i děti jsme vegani, stará se o mě Bůh a škodlivé kampaně nefotím!

Video
Video se připravuje ...

Houdová o svém životě: Já i děti jsme vegani, stará se o mě Bůh a škodlivé kampaně nefotím! Blesk TV

Fotogalerie
99 fotografií