Libor Bouček se přidal k řadě slavných osobností, kterým se nemoc covid nevyhnula. A jako například herec Václav Kopta popisuje, že se nejedná o "chřipečku". Covid prodělala také zpěvačka Bára Basiková, která však ze svých slov, "že o nic nejde",  příliš neslevila a tvrdí, že sama vůbec nepoznala, že nemoc měla. "To, že máme deset dnů pauzu (při natáčení pořadu Tvoje tvář má známý hlas - pozn. red), a nikomu nic není, mi přijde nesmyslné. Ale vláda tak nařídila, naštěstí máme tři díly předtočené dopředu. Ale současné restrikce jsou nepřiměřené," nechala se slyšet Basiková (více zde>>)

Covidem se nakazila například také Hana Zagorová, která strávila několik dní v horečkách v nemocnici, nyní je s covidovou infekcí v nemocnici slavný fotbalista Antonín Panenka

Moderátor využil čas, který tráví doma a který zrovna neprospí, k zamyšlení se nad situací a apeluje nejen na své přívržence následujícím "poselstvím":

„Přichází mi neustále na mysl jedna věc, kterou nám současná situace ukazuje. A myslím, že při současných nových nařízeních obzvlášť. Neexistuje země, která by při denních nárůstech tohoto typu nedělala nic. Připadá mi, že z mnoha oblastí společnosti zmizelo slovo MY. A je téměř absolutně nahrazeno slovem já. Nemůžu do fitka. Nemůžu do hospody. Nemůžu si zahrát divadlo. Nemůžu jít na Spartu s Viktorkou. Nemůžu si pořádně užít narozky. To funguje i u mě. Vzhledem k tomu, co jsem chytnul. Nemůžu do práce, a oslabuju tak i dost malej Nový den (Boučkův pořad na CNN Prima News – pozn. red.). Nemůžu ven. Nemůžu osobně se svým tátou probrat, jak mu je, a fyzicky podpořit mámu, aby to zvládali. Nemůžu jít koupit kytku svojí ženě, která prožívá to samý jako já. Jasně dovezou ji, ale JÁ umím v květinářství vybrat tu nejlepší. Nemůžu probrat sportovní vyhlídky víkendu s kamarády v hospodě. Spousta nemůžu. Spousta já. No a co!!

Ale v době složité (a záměrně říkám složité, nikoli kritické, protože tuhle množinu si bohužel musíme nechat otevřenou a případně si ji vytvoříme jen sami) se velikost společnosti ukazuje právě používáním slova MY. Protože v tom MY je najednou víc lidí, se kterými sdílíme jeden prostor a to by nás fakt mělo spojovat. To MY je daleko silnější než slabý a směšný já. Protože jedině MY je společnost. MY jsou pochopitelně i zdravotníci nebo starší kamarádi. To MY si nevybíráme sami jako na vlastních sociálních sítích. Do tohoto MY jsme se prostě narodili. A tak to MY aspoň chvíli respektujme. Až se nárůsty vrátí ke stovkám, pojďme se udiskutovat k vyčerpání, že je tohle celé konspirace, otázka nastavení mysli, placená akce, nafouklá bublina, umělé šíření strachu, snaha mimozemské civilizace nás ovládnout. Tyhle všechny varianty jsem od blízkých, rozumných přátel zde zaznamenal poslední dny. Na diskusi ale prostě není moc prostoru. Ten přijde, až to fakt bude lepší. Respektujme MY. Buďme opatrní a v bezpečí, vlastním bezpečím držme ostatní. Teď to v nemocnicích jde, ale matematika jasně říká, jak to bude za týden. A to bude větší výzva než teď. Ono je to jednoduchý - neohrožujme egoismem zdraví a bezpečí nikoho kolem. A hlavně usmívejme se!!!“

Za tato slova mu podporu vyjádřila herečka Kaira Hrachovcová, sílu a slova povzbuzení jemu i jeho ženě Gábině poslala kolegyně Gábina Lašková(Kratochvílová). Ozvaly se také hlasy, které s ním tolik nesouhlasí.

„Ona taky matematika jasné říká, kolik lidi je bez práce, kolik podnikatelů zkrachovalo nebo jsou na pokraji krachu. Myslí někdo na rodiny, které sotva poskládají na nájem a jídlo. Myslí někdo na to, co dělá tohle divadlo s lidskou psychikou?! Jak se cítí ty babičky a dědečkové v těch domovech, když neví, jak dlouho tu budou a nemůžou se objímat se svou rodinou. Ten stesk je může zabít úplně stejně,“ napsala jedna z jeho sledujících fanynek. Souhlasů se statusem však Libor nasbíral nepoměrně více než těch negativních. 

K respektování opatření vyzval hřímající hlasem na mimořádné tiskové konferenci v pátek také Andrej Babiš, který vystoupil po smršti kritiky za to, že čtvrteční omezující opatření nechal vyhlásit pouze ministra zdravotnictví Romana Prymulu. A k ohleduplnosti vyzývají také lídři opozičních stran. 

K dodržování 3R, tzv. minima – roušky, ruce, rozestupy, vyzývá Pražany také primátor Zdeněk Hřib poté, co páteční přírůstek odhalených nakažených přesáhl novou rekordní hranici více než 1300 případů za den (více zde>>). Nabádal také, aby si lidé stáhli aplikaci eRouška. 

Aktuální informace ke koronaviru, platná nařízení, vývoj situace v ČR i názory odborníků najdete ZDE, v našem kontinuálním ONLINE zpravodajství. 

Fotogalerie
34 fotografií