Poté, co moderátor zjistil, že je pozitivní na covid-19, opětovně vyzval lidi, aby virus nepodceňovali a byli k sobě ohleduplní. 

„Ta nemoc je nevyzpytatelná. V podstatě každý večer usínáte s odhadem, jestli vám bude lépe nebo hůř. A netrefíte se. Většinou. Bolest hlavy je u mě permanentní, bolí mě oči, čich kontroluju každý dvě hodiny u voňavky a spát šestnáct hodin není vůbec žádný problém,“ popisuje Bouček, jak u něj nemoc probíhá.

„Nemluvím o tom, abych vzbudil lítost. Měli bychom to směle překonat, ale vzhledem k tomu šíření, který je obrovský, je třeba skutečně zabezpečit zdravotnictví a rizikové skupiny. Až budou stovky nakažených denně, můžeme diskutovat nad konspiracemi, co hrdlo ráčí. Teď jde ale do tuhýho,“ napsal Blesku Libor Bouček a narážel svými slovy na ty, kteří stále nechápou, proč vláda přichází s přísnějšími opatřeními.

VIDEO: Libor Bouček si missku vzal za manželku! Jakou radu má pro ty nezadané?

Video
Video se připravuje ...

Libor Bouček si missku vzal za manželku! Jakou radu má pro ty nezadané? Markéta Reinischová

I když hodně přemýšlel, kde všude v posledních dnech byl, netuší, kde se nakazil. „Přesně jsem si vybavil svoje kroky pár dnů dozadu a vůbec nemám představu, ani na těch pár místech nebyli pozitivní.“ 

Virus má i jeho manželka Gabriela, ale ani tady si není ani jeden jistý, kdo koho nakazil. „Naštěstí nemá teplotu. Jak říkám – u nás žádný drama, ale může to bejt hustý! 

Jelikož na koronavirus neexistuje žádný lék, tak nejlepší, co mohou dělat, je užívat vitaminy. „Doplňujeme vitaminy A, C, D. Hodně tekutin, ještě víc tekutin, občas paralen, ale hlavně optimismus,“ říká Bouček. Netrvalo dlouho a na moderátora přede dveřmi čekaly dvě bedýnky se zeleninou. Jsou věci, které i skoro čtyřicátníka totálně rozsekaj. Děkuju, Vláďo!“ okomentoval zdraví prospěšný dar moderátor. 

Jak už ve svém ranním statusu naznačil, jediné, co ho děsí, je nezodpovědnost a kverulanství lidí. „Já nemám strach. Jsem velkej kluk. Mám jen obavu, že český ručičky a česká hlavička fakt nejsou cestou, jak vir porazit. A že si řekneme, že ani v tomhle se nevyplácí poslechnout doporučení.“

Libor s manželkou nastoupili do desetidenní karantény, takže na práci musí oba zapomenout. Kdo bude místo něj v ranním bloku na CNN? „My jsme se před třemi týdny rozdělili, minulý týden vysílala ráno Soňa Porupková, já v práci ráno nebyl a měl jsem nastoupit v pondělí. Nenastoupil jsem a v práci je tak i dál Soňa.“ 

VIDEO: Zapomeňte na současné moderátory Primy. Novou posilou je Libor Bouček!

Video
Video se připravuje ...

Zapomeňte na současné moderátory Primy. Novou posilou je Libor Bouček! Markéta Reinischová

Fotogalerie
36 fotografií