Velké štěstí teď zažívá Jan Čižinský. „Radujte se s námi! Dnes (7. října, pozn. red.) krátce po půlnoci se do naší rodiny narodila krásná, zdravá, z naší lásky utkaná Rozálie!“ uvedl ve středu ráno na sociální síti a přidal několik fotografií holčičky s maminkou čerstvě po porodu. „Všichni jsme šťastní a v pořádku,“ dodal. Miminko není na novorozence žádný mrňousek - váží 3790 gramů a měří 52 cm. 

Dívky jsou tak v rodině Čižinského od středy v ještě větší přesile. Doma má totiž poslanec už tři dcery - Aničku (11), Violku (8) a Anežku (5) - a je na ně jaksepatří pyšný. Na sociálních sítích se svým „holčičím klanem“ často chlubí a kromě politických názorů sdílí právě úsměvné střípky z rodinného života.

„Byl jsem u porodu všech našich čtyř dcer a jsem za to moc rád. Cítím velkou vděčnost, jak to moje žena a malá Rozálka skvěle zvládly,“ řekl pro Blesk.cz šťastný otec a poděkoval porodním asistentkám, lékařům a sestrám z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kde jeho manželka rodila. „Všechny matky si zaslouží obrovský obdiv za to, čím musí během porodu projít, a také pak za péči o malé dítě, což je láskyplná práce na tři plné úvazky,“ dodal. 

Rozálka podle něj byla plánované miminko. A co říká na to, že je to zase holčička?„Deset let jsem vedl skauty a v oddíle jsem měl na starosti šedesát kluků. Tak se ty životní etapy hezky doplňují. Navíc naše holky nejsou žádná ořezávátka, třeba v horách jim už sotva stačím,“ uvedl Čižinský.

Jan Čižinský (Praha Sobě) s dcerou Aninkou (11).
Autor: archiv Jana Čižinského

Pod příspěvkem se hned strhla smršť gratulací. „Gratuluji k dalšímu přírůstku a přeji hodně zdraví a ať se malé daří,“ napsal například primátor hlavního města Zdeněk Hřib (Piráti).

Fotogalerie
33 fotografií