Nad rekonstrukcí pokrmu podle chuti, s níž přišla loňska vítězka Kristína Nemčková, se TOP 5 nejlepších amatérských kuchařů v Česku pořádně zapotila. S prvenstvím na dosah se v Pavlíně probudila chuť taktizovat; většinu soupeřů zmátla květákem, který v originálním jídle Nemčkové vůbec nebyl, a připravila je tak o drahocenný čas. Nakonec se spálila o vlastní pýchu, když vteřiny před udáním výsledného pokrmu zapomněla přidat na talíř jeden z hlavních komponentů.

S první výzvou měli ale problém úplně všichni  - značná část nerozeznala kachnu od husy, Roman musel opravovat spálený pokrm, jenž posléze úplně pokazil. „Dnes jsem uvařil pěknou ostudu. Já se omlouvám,“ prohlásil zdrceně před porotou. Nemčková jako vítěze záludné výzvy určila Pavla. Postup na balkon se ale nekonal. Místo toho získal výhodu v druhé výzvě.

Video: MasterChef: Romanovi zvoní hrana. Budou ho chyby stát místo v TOP 4?

Video
Video se připravuje ...

MasterChef: Romanovi zvoní hrana. Budou ho chyby stát místo v TOP 4? TV Nova

Ta se nesla ve skromném rozpočtu. Se stovkou před sebou (a vítěz Pavel s dvoustovkou) museli v samoobsluze nakoupit suroviny a z nich vytvořit vítězné jídlo. „Low budget“ výzva rozplakala Ivku, která přiznala, že občas musela brát peníze z kasiček svých dětí, aby měli co jíst.

Každý šel na jistotu a vybral si to, co za málo peněz zvládne nejlépe. I s takto jednoduchým plánem se ale někteří soutěžící nevyhnuli kamenu úrazu. Pavel zápasil se za dvě stovky příliš obyčejnou játrovou paštikou, Romana stále obklopoval stín selhání z předchozí výzvy, Pavlína vyvařila zeleninový vývar na polévku.

Byly to Ivčiny bramborové taštičky s tvarohem, které ji jako první poslaly na balkon do bezpečí. Její stopy následoval Pavel a Roman se skvěle dochuceným kuřetem v bylinkové krustě. Pavlína dojela na slabou polévku a Pepa se před porotu postavil kvůli příliš sladkému zeleninovému ragú. A ač byl zbytek jeho jídla výtečně připraven a dochucen, s velkým překvapením i ze strany Pavlíny, to byl nakonec Pepa, kdo musel odložit zástěru a rozloučit se s kuchyní MasterChefa.

VIDEO: MasterChef Česko: Ze soutěže vypadl Pepa

Video
Video se připravuje ...

MasterChef Česko: Ze soutěže vypadl Pepa TV Nova

Fotogalerie
104 fotografií