Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dohra tragédie v Humpolci: Řidič, který srazil paní s kočárkem a zabil chlapce (†2), dostal jen podmínku

Autor: DH, ČTK - 
6. října 2020
10:26

Okresní soud v Pelhřimově rozhodl v případu sražené chodkyně s kočárkem, kterou z chodníku loni v létě smetl bývalý policista Jiří P. se svým SUV. Babička měla v kočárku dvě děti. Dvouletý chlapeček utržená zranění nepřežil. Muž, jenž podle soudu za nehodu může, dostal jen podmínku a zákaz řízení.

Původně hrozilo muži několikaleté vězení. Loni 31. července totiž nezvládl řízení a svým terénním vozidlem v Humpolci doslova smetl z chodníku chodkyni s kočárkem, v němž spinkaly dvě děti. Jedno z nich (2,5 let) nehodu nepřežilo, záchranáři ho nedokázali oživit.

„Chvíli před nehodou jel přede mnou. Docela rychle, tak sedmdesátkou určitě,“ popsal nehodu svědek pro TN.cz. Později se vyjádřila i sama sražená žena. „Auto se přibližovalo velmi rychle. Říkala jsem si, že nás snad chce zabít, protože mířil přímo na nás v takovém úhlu, který byl úplně nepřirozený. Bylo to rychlé a nemohla jsem nijak zareagovat,“ řekla.

Ona sama a její druhý vnuk skončili v nemocnici s těžkými zraněními. Policie měla po vyšetřování jasno. Podle ní za nehodu může řidič SUV. Kriminalisté si vyžádali několik znaleckých posudků. Z nich vyplynulo, že se muž dostatečně nevěnoval řízení a nepřizpůsobil rychlost jízdy. Právě proto s vozem Hyundai Tuscon přejel do protisměru, kde kočárek srazil.

Jiřímu P. hrozilo vězení na šest let. Nakonec ale soud rozhodl o dvouleté podmínce, zákazu řízení a zaplacení pokuty pojišťovně ve výši 450 tisíc korun. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce se ještě může odvolat.

Uživatel_973012 ( 6. října 2020 23:40 )

Přesně tak.

Uživatel_973012 ( 6. října 2020 23:39 )

Bývalý policajt. Tak to je jasný, že se mu nic nestane. U nás máme soudce a zakony na ***. Tatínek dětí by si měl toho hajzla najít a rozkopat mu držku a aby ten hajzl skončil na vozíku. Samozřejmě tajně, protože toho by ten debilni soudce zavřel na dlouho i za facku.

ivalen ( 6. října 2020 14:09 )

Tak snad se státní zástupce odvolá. Řidič v poho, pojišťovna dostane výdaje zpět a co postižená rodina?
Výsměch pozůstalým

hirog ( 6. října 2020 13:42 )

jednoznačný podmaz, a sudca dostal zlatú tehličku

gabreta ( 6. října 2020 13:21 )

Asi volič ODS!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání