Senior se vydal ve středu 30. září na odpolední vycházku. Když se do večera nevrátil, začali se o něj blízcí bát, a zalarmovali policii. 

Zoufalí příbuzní zmizelého dědečka prosili o pomoc místní i lidi na sociálních sítí. Obrátili se například na majitele fotopastí v lokalitě, jestli některá z nich jejich dědu nezachytila. „Odešel z Patrasky u Strážova na Šumavě, pohyboval se po trase Patraska - Bradné u Čachrova – Chvalšovice, a dále pravděpodobně v blízkosti Sušice (Františkova Ves, Maršovice, Velhartice). Možná se z Chvalšovic vydal i jiným směrem (Jesení, Onen Svět, Javoříčko, Dobremelice, Běšiny...)," uvedli na sociální síti.

Pátrací akce "Dědo, zastav se" má smutný konec. Seniora našli mrtvého
Autor: Facebook.com

Věděli, že jejich starý pán byl pravděpodobně zmatený, ale na první pohled to tak nemuselo působit, měl prý velmi plynulý přednes. Údajně se ptal na cestu a hledal svoji roubenku. „Za normálních okolností je děda velice komunikativní a zkušený stopař. Prosím, dívejte se v lese a kolem sebe i v oblasti Klatovska, Sušicka, Horažďovicka i Strakonicka,“ prosili příbuzní.

Po více než měsíci přišla ta nejsmutnější zpráva. Senior byl nalezen mrtvý. V sobotu ho bez známek života našel náhodný kolemjdoucí v lese poblíž Čachrova na Klatovsku, asi 8 kilometrů od jeho bydliště. 

"Žádné okolnosti nenasvědčují tomu, že by muž přišel o život násilnou smrtí. Přesnou odpověď však dá až výsledek soudní pitvy," uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.