Frekventovanou ulici U Trati projíždí tisíce vozidel denně ve směru na Domažlice, jih města i na Prahu. „Části ulice budou od středy 7. října do 1. listopadu uzavřené,“ řekla mluvčí magistrátu Hana Josefová. Ve druhé polovině oprav budou úplně uzavřeny obě velké křižovatky Doudlevecká - U Trati a Klatovská - U Trati.

Opravy zahájilo město až poté, co zrekonstruovalo a obnovilo provoz ve Skvrňanské, Studentské a Radčické ulici.

Trhliny a výtluky

„Důvodem opravy ulice U Trati za více než 14 milionů korun je špatný stav vozovky, velké trhliny na povrchu, výtluky a vyjeté koleje. Navíc se křižovatkou této ulice s ulicí Doudleveckou špatně projíždí velkým vozům, hlavně městské hromadné dopravě, uvedla Josefová.

„Opravíme úsek dlouhý 600 metrů. Je ohraničený křižovatkami ulice U Trati s Klatovskou třídou a Doudleveckou ulicí,“ řekla náměstkyně městské správy veřejného statku Andrea Fojtíková.

Stavebníci odfrézují asfaltové vrstvy, položí nové, obnoví vodorovné značení a upraví zastávky příměstské a městské dopravy, které budou vybudovány jako zálivy.

Opraví chodníky

Rozsáhlé úpravy čekají také křižovatku ulic U Trati a Doudlevecká, konkrétně oblouky a nároží. Město tam opraví chodníky, vybuduje dvě bezbariérová místa pro přecházení včetně vodících pásů a upraví světelnou signalizaci.

Doplní ji o řadič, který bude počítat vozidla a umožní dynamické řízení s preferencí vozů MHD. Přechod přes tři jízdní pruhy Doudlevecké ulice se prodlouží o dva metry na 13,5 metru.

Doprava v místě bude omezená od 7. října do 1. listopadu, a to buď v pravém nebo levém jízdním pásu v obou směrech. V určité dny bude otevřený jen jeden pás. „V druhé polovině oprav pak budou úplně uzavřeny křižovatky Doudlevecká - U Trati a Klatovská - U Trati. Doprava bude vedena po objízdné trase,“ uvedla mluvčí. V době oprav křižovatky U Trati - Doudlevecké ji budou muset obcházet také chodci.

Fotogalerie
6 fotografií