Pořádně krušné chvíle si s jedním ze zákazníků užila žena 25. září na čerpací stanici v ulici Československého exilu v Praze. Muž v motorkářské helmě podle ní přijel na benzinku a odhodil nedopalek cigarety mezi stojany s palivem, totéž prý udělal už den předtím. Když ho žena napomenula, začal se muž chovat agresivně a obsluhu urážet. Nato se jí zastal další zákazník, se zlou se ale potázal. Muž v přilbě ho napadl!

V tu chvíli kolem projížděli strážníci, kteří situaci hned začali řešit, i jim se ale dostalo nevybíravého chování. „Strážníci muže od sebe oddělili a ,motorkář‘ okamžitě napadl jednoho člena hlídky. U toho křičel: ,Vy černý mr***, já vás zabiju. Chcípni na koronu, ty zmr**‘.  Za pomoci donucovacích prostředků byl okamžitě zpacifikován,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Pak ještě agresor odmítal prokázat svou totožnost, v jeho chování se navíc nic nezměnilo, na místo proto přijeli také státní policisté. Ukázalo se, že muž je namol – nadýchal 1,25 promile. Policisté si ho převzali a zdálo se, že je situace vyřešená.

Agresor na poliklinice

Jenže jen o několik málo hodin později s ním měli strážníci co do činění znovu. Tentokrát vyjížděli do modřanské polikliniky, kde vybuřoval tentýž muž. Neměl roušku a byl agresivní. „Hlídka ho našla v bufetu, kde se choval jak smyslů zbavený, urážel obsluhu, prskal na lidi okolo i na vystavené zboží a křičel, že mu nikdo nebude nic nařizovat,“ popsala mluvčí. Strážníci ho vyzvali, aby si roušku nasadil. , Když už to vypadalo nadějně, muž si ale strhl roušku z obličeje a začal na hlídku křičet.

„Výzvy byly neúčinné, agresivita se zvyšovala. Na řadu přišly hmaty, chvaty a pouta, doprovázené výhružkami agresora o fyzické likvidaci strážníků. V odváděcí páce byl muž předveden na nedalekou služebnu státní policie, kde nadýchal 1,24 promile,“ uvedla mluvčí Seifertová. Porušením mimořádného nařízení a znevážení úřední osoby se budou zabývat správní orgány, podezřením ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování Policie ČR.

Video
Video se připravuje ...

Agresor napadal lidi na benzince, pak vybuřoval na poliklinice. Městská policie Praha

Fotogalerie
7 fotografií