Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič chtěl na dálnici podjet policisty v konvoji: Jeden z nich vytáhl z okénka zbraň! Kolegové se incidentem zabývají

Autor: VaB - 
1. října 2020
14:31

Řidič sportovního mercedesu chtěl podjet na dálnici policejní vůz, který patřil k hlídanému konvoji. Policista v dodávce ale stáhl okénko, vytáhl dlouhou zbraň a na řidiče namířil.

Video zachycující incident má jen pár vteřin a ukazuje situaci, se kterou se jen tak někdo nesetká. Řidič zeleného sportovního mercedesu na dálnici potkal speciální, ozbrojený a hlídaný policejní konvoj. Místo, čas i datum, kdy k události došlo, autor videa blíže nespecifikoval.

Konvoj převážel ceniny pro Českou národní banku. Dvě bílá vozidla, dodávky, hlídalo několik policejních vozidel, převážně dodávek, které doprovázely dva speciální vozy. Řidič osobního auta se, podle videa, připravoval, že policejní dodávku podjede. To je ale na dálnici zakázáno, navíc v té době pršelo.

Video  Řidič mercedesu chtěl podjet policejní vůz, policista na něj začal mířit zbraní. 
Video se připravuje ...

Policisté totiž jeli v levém pruhu pomalejší rychlostí, ovšem měli zapnuté majáky. Když byl mercedes na úrovní policejního auta, policista sedící na místě spolujezdce si toho všiml, stáhl okénko, vyklonil se z něj a na řidiče namířil dlouhou střelnou zbraní. 

Řidič se lekl, zpomalil a vzdálil se. Tím záznam končí. Případem se zabývá i pražská policie, a to z vlastní iniciativy. „V současné chvíli veškeré okolnosti prověřuje odbor vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. V případě zjištění porušení platných právních norem bude věc s policistou řešena v kázeňském řízení,“ řekla Blesku policejní mluvčí Eva Kropáčová. 

beda88 ( 2. října 2020 18:16 )

myslím Kroutí hlavu

beda88 ( 2. října 2020 18:16 )

tys ale vůl

beda88 ( 2. října 2020 18:11 )

a tebe s ním, pako

iFender ( 1. října 2020 20:11 )

Policista udelal to co mel udelat.Nikdo nevedel co ridic Mercedesu zamysli,porusil dop.predpisy a proto policista zareagoval.Jestli ho chcete potrestat tak vam to za chvili nebude nikdo delat a lide si budou delat to co se jim zamane.

starymlok ( 1. října 2020 19:43 )

Nechlastej tolik,nech si lahvinku na večer.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání