Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamioňák Milan sešrotoval na D1 auto s maminkou i synkem (†1): Přátelé na něj vyhlásili veřejnou sbírku, lidé zuří

Autor: rc - 
29. září 2020
05:01

Tři životy vyhasly při tragické středeční nehodě na D1 u Brna. Na 188. kilometru došlo ke srážce až šesti aut. V hořícím voze mezi dvěma kamiony zemřel malý chlapec (†1), nehodu nepřežila ani jeho maminka Jana (†32), s těžkým zraněním byla do nemocnice převezena i její máma (62). Nehodu patrně zapříčinila nepozornost řidiče kamionu Milana, který také tragédii nepřežil. Kamarádi se rozhodli pomoci jeho rodině a vyhlásili na něj veřejnou sbírku, o níž informovali na sociální síti. Uživatelé facebooku však v komentářích zuří.

Obrovská rána se ozvala na 188. kilometru D1 u Brna. Došlo tam k hromadné nehodě, která si vyžádala tři lidské životy. V hořícím autě, jež uvízlo mezi dvěma kamiony, zemřela maminka Jana. Žena (†32) však necestovala sama. Ve voze s ní byl i její chlapeček (†1) a maminka (62).

„Byl jsem v té koloně před hořícím kamionem. Nejhorší zážitek v životě. Matka od toho mrtvého dítěte prosila, abych to dítě vytáhl z auta. Nic jsem nemohl dělat, celé auto bylo v plamenech,“ uvedl svědek tragické nehody pro CNN Prima News s tím, že ten okamžik bude mít už napořád před očima.

K nehodě mělo dojít tak, že kamion narazil zezadu do auta. „To spustilo řetězovou reakci, do které se zapojilo šest aut. Příčiny nehody jsou předmětem šetření,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Při nehodě zemřel i řidič kamionu Milan.

Video  Tragická nehoda na D1 u Brna si vyžádala tři lidské životy.  - TV Blesk Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

S kamarádem a kolegou se na sociální síti Facebook loučí jeho přátelé. „Čím začít, snad tím, jak moc mě to mrzí a jak nám tu chybíš. Byl jsi mi velmi dobrým kamarádem, který mě toho i za tu krátkou dobu mnohé naučil a pomohl,“ uvedl v komentáři jeho kamarád s tím, že se rozhodl pomoci jeho blízkým v této těžké chvíli.

„Rozhodl jsem se, že založím transparentní účet, kde každá koruna poputuje k tvé rodině, každý, kdo může a chce přispět,“ uvedl a přidal i číslo účtu.

Video  Tři mrtví po nehodě na D1 u Brna  - TV Blesk Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Příspěvek sdílely více než dvě stovky lidí a mnozí se v komentáři přislíbili, že rodině pomohou. Nicméně, mezi desítkami komentářů se objevily i takové, v nichž lidé píší, že nechápou, proč by měli posílat peníze rodině někoho, kdo způsobil tak tragickou nehodu.

„A kdo pomůže ostatním pozůstalým? Já jsem vždy pro nějakou pomoc, ale tady to bohužel vypadá, že kolega se zřejmě nevěnoval řízení a dopadlo to tak, jak to dopadlo, a spolu s ním zemřeli další tři lidé,“ napsal pod příspěvek uživatel Vojta.

„Omlouvám se, ale to je ten pan řidič, který zabil matku s ročním dítětem? Na jeho rodinu se vypisuje sbírka? To jako vážně,“ píše uživatel Jan.

Video  Děsivé záběry na tragédii na dálnici D1 u Brna  - HZS JMK
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání