Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

U Teplic vykolejil nákladní vlak s uhlím: Nikdo nebyl zraněn, škoda jde do desítek milionů!

Aktualizováno -
26. září 2020
14:54
Autor: ČTK - 
26. září 2020
13:02

Nedaleko Teplic ve stanici Úpořiny v sobotu ráno vykolejil nákladní vlak naložený uhlím. Nikomu se nic nestalo. Škoda podle odhadu činí 30 milionů korun, z toho 25 milionů Kč je na trati a pět milionů korun na vlaku. Příčinu vykolejení inspekce vyšetřuje. Pro vlaky je regionální trať v tomto úseku nadále neprůjezdná, odpoledne začaly odklízecí práce. Předpoklad zprovoznění je v řádu dnů. Podle webu Českých drah jezdí náhradní autobusy mezi Teplicemi a obcí Radejčín.

Vlak dopravce SD - Kolejová doprava vykolejil na trati mezi Teplicemi a Lovosicemi v 8:36. „Vykolejily čtyři plně naložené vozy,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Tři vagony podle mluvčí Správy železnic Radky Pistoriusové lehly na bok a značné škody jsou na železničním svršku, stržená je i trakční brána. „Ve vykolejeném stavu byly vozy tažené přes celou stanici,“ řekla Pistoriusová. Na místě je již vyprošťovací tank drážních hasičů z Prahy. „Začínají odklízecí práce, Snahou bude vozy, co jsou na boku, postavit. A pak se bude pokračovat dál,“ uvedla před 14:30 mluvčí Správy železnic.

Ráno se v Ústeckém kraji stala na železnici ještě jedna nehoda. Na Chomutovsku se střetl osobní vlak s automobilem. Zranění utrpěl řidič a jeden ze tří spolujezdců ve vozidle. „Jeden muž utrpěl velmi vážná zranění a byl převezen do ústeckého traumacentra. Druhý muž byl se středně těžkým zraněním převezen do chomutovské nemocnice,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník. Nehoda se stala v obci Otvice v 6:14. „Bylo to na nechráněném železničním přejezdu u obchodního centra,“ dodala mluvčí policie Alena Bartošová. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

V posledních týdnech se stalo na železnici více nehod. Nejtragičtější byla červencová srážka vlaků u Perninku na Karlovarsku, při které zemřeli dva lidé a více než 20 se zranilo. Další tragická nehoda se v polovině července stala u Českého Brodu, kde osobní vlak narazil do zadní části nákladního expresu. Při nehodě zemřel strojvedoucí. V polovině srpna ve Mstěticích u Prahy vykolejily vagony poblíž železničního přejezdu. Na vlečce ujelo 32 odstavených vozů, z nich sedm vykolejilo. Škoda přesáhla dva miliony korun a dva lidé utrpěli zranění. V září v Kdyni na Domažlicku se srazil osobní vlak s technickým vozidlem. Záchranáři ošetřili a převezli do nemocnic 20 lidí, z toho čtyři byli vážně zraněni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání