Důkazy totiž hovořily jasně. Podle nich Vladař vraždu muže plánoval. O tom, že by se chtěl zabít, naopak nesvědčilo nic.

„Chování obžalovaného na místě činu svědčí o tom, že prováděl připravované jednání, že plánoval poškozeného usmrtit, což také udělal," uvedl předseda senátu Jiří Lněnička. Pravomocně tak potvrdil tak srpnový verdikt Krajského soudu v Plzni.

Smrtící bodnutí

Tragédie se odehrála koncem ledna v Klatovech. Vladař si ráno počkal na majitele firmy, pro kterou dříve jezdil, a čtyřikrát ho nožem prudce bodl do zad a hrudníku. Poslední rána byla smrtelná, napadený na místě vykrvácel.

„Chtěl jsem se před ním bodnout nožem, aby měl výčitky svědomí,“ tvrdil sice Vladař, ale důkazy hovořily jinak. Proč zavraždil muže, se kterým prý dobře vycházel, nikdy nevysvětlil.

Nepochopitelná msta

O práci řidiče, kterou mu zavražděný poskytl, se přitom připravil sám. V Itálii, kam firma převážně jezdila, dostal zákaz řízení. „Nemohl jsem sehnat jinou práci. Štvalo mě to,“ tvrdil Vladař.

Usoudil, že bývalý šéf o něm možná špatně mluví. Nejdříve tvrdil, že se chtěl oběsit v bývalé práci na návěsu kamionu. Nakonec ubodal muže, který mu více než rok dával práci a obživu.

VIDEO: Vrah na soud čekal ve vazbě, za mřížemi si odsedí 16 let.

Video
Video se připravuje ...

Roman Vladař, ještě jako obviněný z vraždy, v lednu u klatovského soudu při jednání o vazdě. Romana Vébrová

Fotogalerie
16 fotografií