Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ženu v patnácti unesl sériový vrah: Přežila a nyní sdílí svůj příběh

Autor: jel - 
4. října 2020
13:33

Máma Kara Robinson Chamberlainová z Columbie v Jižní Karolíně jako teenagerka prožila strašnou událost. Unesl ji sériový vrah Richard Evonitz, který ji znásilňoval. Kaře se povedlo utéct a dostat se na policii. Nyní po letech pracuje na dokumentu o svém příběhu a sdílí jej také na TikToku. Nabízí také rady, jak překonat takové trauma nebo uniknout vězniteli.

V roce 2002, když bylo Kaře 15 let, zalévala květiny na zahradě u své kamarádky. K brance pak přistoupil muž, který nevypadal vůbec strašidelně, a zeptal se jí, zda jí může dát nějaké brožurky. Když k němu přistoupila, dal jí pistoli ke krku a donutil ji vlézt si do plastového boxu, který měl na zadním sedadle auta.

Později jí spoutal ruce i nohy, dal jí roubík a odvezl ji k sobě domů. Tam Karu podle FBI držel 18 hodin a opakovaně ji znásilňoval. Duchaplné dívce se nakonec v nestřeženou chvíli, když její věznitel spal, povedlo uniknout. Vyběhla z domu a zastavila auto, dva muži ji odvezli na policii, tam byla schopná muže popsat.

Vyhnul se vězení!

Pomohla policii s vyšetřováním a později se ukázalo, že jde o Richarda Evonitze, který zabil v devadesátých letech minimálně další tři dívky. Své sestře se údajně přiznal k mnoha dalším zločinům, nikdy však nebyl dopaden, protože spáchal sebevraždu ještě před tím, než ho policie chytla.

Kara se díky této otřesné zkušenosti rozhodla stát policistkou a už na střední škole začala na místním oddělení pomáhat. Později vystudovala také policejní akademii. O své zkušenosti připravuje dokument a také se o ni podělila na TikToku.

Její video vidělo více než dva miliony uživatelů, kteří měli samozřejmě mnoho otázek, na než Kara ochotně odpověděla. Také prozradila, jak se člověk může s takovým traumatem vyrovnat a jakým způsobem se dostala z pout. „Nejlepší rada pro útěk je ta, že musíš sledovat, co se děje, protože v jednu chvíli určitě věznitel ztratí pozornost - a to je přesně šance pro útěk,“ napsala.

V současné době už u policie nepracuje, protože se stará o své dva synky, i nadále se však snaží pomáhat lidem, kteří si prošli traumatem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání