Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Usmíření a odpuštění! Lucie Bílá dala práci synovi Pavlíny Babůrkové

23. září 2020 | 06:00

Jeden hosty vítal a druhý se s nimi loučil. Lucie Bílá zapojila do rodinného byznysu nejen svého syna Filipa (25), ale i jeho nevlastního bratra Pavla (19). Oba nesou příjmení Kratochvíl. Matkou Pavla je ale zpěvaččina sokyně v lásce Pavlína Babůrková, Miss Československo 1992.

Je vidět, že Lucie umí odpouštět a rodina je pro ni nejvíc. Křivdu, kterou cítila, když její partner Petr Kratochvíl před dvěma desetiletími odešel za svou láskou Pavlínou Babůrkovou, odvál čas. Sama mezitím prošla dvěma manželstvími, zatímco Petr si pořídil s novou partnerkou čtyři potomky: Pavla, Petra, Julii a Ilonu. Filip tak získal nevlastní sourozence. „V týdnu jsem býval u mámy a o víkendech u táty. Dělali jsme spolu skoro všechno a dodnes se společně vídáme,“ vzpomíná na své dětství.

S Pavlem jsou dnes kamarády a zároveň kolegy. Kratochvíl a Bílá je totiž zaměstnali v Divadle Lucie Bílé, které spolu vlastní "fifty-fifty" a po náročné rekonstrukci znovu otevírají veřejnosti. Samozřejmě s pozměněným repertoárem. Nyní už v něm nebudou k vidění jenom nonverbální inscenace, ale i muzikálové a činoherní. A každá ruka se hodí. „Měl bych tady dělat i umění, ale zároveň budu u dveří a kdekoliv, kde bude potřeba,“ říká Filip, který už v divadle pracuje delší dobu. „Když tady byla představení pro turisty, uváděl jsem diváky a k tomu moderoval,“ prozradil. „Já na mluvení před lidmi tak dobrý nejsem, mám ostych. Mě zajímá spíš technická stránka divadla. Ale taky jsem připravený dělat, co bude třeba,“ svěřil se Pavel Kratochvíl, který právě dokončil střední školu, obor produkce, multimediální a propagační tvorba.

Zatímco Pavel hercem nikdy být nechtěl, Filip v sobě geny otce – bývalého herce a producenta – a matky – zpěvačky – nezapře. „Mně by nevadilo hrát, já bych se tomu nebránil, spíš to nebylo něco, co by mě tak strašně táhlo. Možná budu mít nějakou roličku v muzikálu Láska je láska. Ještě to ale není jistý.“  O svých pěveckých kvalitách však mluví rezervovaně. „Tohle jsem po mámě nezdědil. Nikomu bych nepřál, aby mě musel poslouchat. Zpívám si maximálně doma ve sprše.“

Za své služby divadlu jsou oba Kratochvílové placeni a zdá se, že dobře. „Jsem spokojený,“ říká Filip. „Ale jsme tu hlavně, abychom pomohli rodinnému byznysu,“ vysvětluje Pavel. „Máme radost, když vidíme, že to funguje.“ Práci v Divadle Lucie Bílé, které se dříve jmenovalo Ta Fantastika, našel i zpěvaččin bratr Karel Zaňák, přičemž jeho manželka cukrářka upekla dort, kterým Lucie pohostila své hosty a přátele u příležitosti oficiálního otevření divadla.

Autor: Ivana Bachoríková