S pomateným cizincem měli co do činění pražští strážníci v pátek. „Muže, který se zmateně procházel mezi vozidly, si všimla autohlídka v Olšanské ulici kolem jedenácté hodiny večer. Muže doprovodila na chodník a požádala o vysvětlení,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Muž-cizinec, který byl evidentně namol, strážníkům popsal, že ho před chvilkou pustili z nemocnice. Tam ho prý vezli policisté, protože měl nalomená žebra. Strážníci se také dozvěděli, že muž do Prahy přijel před několika dny jako turista. „Hlídka u muže provedla orientační dechovou zkoušku, která ukázala pozitivní hodnotu 1,73 promile,“ uvedla mluvčí. Přestupek s mužem strážníci vyřešili domluvou v domnění, že už bude klid. To se ale mýlili.

Jen co totiž muži přestali věnovat pozornost a chtěli odjet, opilec znovu skočil na silnici přímo mezi projíždějící auta!  „Poté, co ho znovu odvedli na chodník, se jim muž svěřil, že nemá vůbec žádné peníze a chce se zabít,“ popsala Seifertová. Muže pak záchranáři za asistence strážníků převezli do nemocnice, ani tehdy ale nebyl všem potížím konec. „V čekárně se začal cizinec chovat nepředvídatelně, byl agresivní a začal demolovat vybavení a sebepoškozovat se. Hlídka musela zakročit pomocí donucovacích prostředků. Cizinec byl posléze převezen na psychiatrii. Přestupek proti majetku byl oznámen správnímu orgánu,“ dodala mluvčí.

Fotogalerie
3 fotografie