Přestože minulý týden si sobotní večer pro sebe „ukradnul“ hudební pořad Tvoje tvář má známý hlas na Nově, tentokrát se úspěch neopakoval. Sobotní jedničkou se staly Zázraky přírody na ČT1. Naučnou show, kterou provádí Maroš Kramár (61) s Vladimírem Kořenem (46), si totiž nenechalo ujít 721 diváků starších 15 let. Jenom v těsném závěsu za nimi skončila romantická komedie Bezva ženská na krkuPetrou Hřebíčkovou (41) a Ondřejem Vetchým (58), na kterou vsadila Prima. Tu vidělo na 717 tisíc lidí.

Tvář získala až třetí pozici, s 699 tisíci diváků. Oproti předchozímu dílu tedy ztratili na 40 tisíc fanoušků, kteří začínají být podle všeho stále se opakujícím formátem televizní zábavy unavení. A projevuje se to i v komentářích na sociálních sítích, kde mnozí dávají najevo svou nespokojenost. Kritizuje se jak výběr soutěžících (kde podle příznivců TV Nova chybí skutečné osobnosti a známé celebrity), tak i výkony maskérů. „První řada byla nejlepší. Také práce maskérů byla dokonalejší. Teď jen oblečou šaty, trochu nalíčí a nic víc,“ vrtí nad pořadem hlavou.

VIDEO: Tvoje tvář má známý hlas:  Přemek Forejt z MasterChefa to rozjel jako Timberlake!

Video
Video se připravuje ...

TVOJE TVÁŘ: Přemek Forejt z MasterChefa to rozjel jako Timberlake! TV Nova

Ještě větší nespokojenost diváků byla pak cítit v neděli. Zlatá maska i tentokrát „obhájila“ neslavnou bramborovou pozici. Daleko úspěšnější byla detektivka na „čétéčku“ Případ dvou sester, snímek, v jehož hlavních rolí září David Matásek (57) s Viktorem Preissem (73). Ten si pustilo neuvěřitelných 1 milion a 113 tisíc diváků, a to dokonce vzdor faktu, že nešlo o premiérové dílko, ale o reprízu. Druhý díl komedie Babovřesky si na Nově pustilo 726 tisíc lidí, a dokonce i publicistický pořad 168 hodinNorou Fridrichovou (43) byl podle diváků zajímavější  než Maska. Vidělo ho na 659 tisíc diváků.

Zlatá maska na Primě zkrátka opět ztratila další své příznivce – zatímco minulý díl vidělo 526 tisíc lidí, tentokráte to bylo už jenom 478 tisíc. Pokles o dalších téměř 50 tisíc fanoušků je až zarážející… Tentokrát přitom soutěž opustil jednorožec, tedy zpěvačka a herečka Eva Burešová (27), která si získává stále více a více popularity svým účinkováním ve veleúspěšném seriálu Slunečná.

„Nechápu, že české televizní stanice mají potřebu vysílat pořád nějaké estrády,“ žasnou na facebooku Novy diváci, kteří jsou skálopevně přesvědčeni, že se během pořadu baví jedině soutěžící a hádající detektivové. „Tohle se opravdu nepovedlo, něco tak příšernýho jsem už dlouho neviděl. Ještě, že je výběr jiných programů,“ přisadili si další. A sledovanost tomuto hojně lajkovanému názoru notně odpovídá…

VIDEO: Jak vypadá bizarní show Zlatá maska? Podívejte se na ukázku! 

Video
Video se připravuje ...

Jak vypadá bizarní show Zlatá maska? Podívejte se na ukázku! FTV Prima

Fotogalerie
80 fotografií