Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Barborka (†24) zemřela po banální operaci: Marně ji oživovali 40 minut

Autor: shp - 
18. září 2020
11:10

Mladá, stále veselá a usměvavá Barborka (†24) ze slovenského Komárna měla celý život před sebou. Jenže zničehonic ji začalo bolet břicho, a tak skončila v nemocnici. Tam zjistili, že má problémy se žlučníkem, které je zapotřebí operativně řešit. Jenže při zákroku utrpěla Barborka zranění, které ji stálo život. Maminka Denisa (45) je z její smrti v koncích, ale hodlá bojovat za spravedlivost.

Byla to moje jediná dcerka, moje všechno. Můj život už bez ní nemá smysl,“ pláče Denisa. Maminka je podle Nového Času přesvědčená, že o její dceru nebylo dostatečně postaráno. Barborka měla přitom tolik plánů a prožívala svou největší lásku. Pak ale přišla krutá rána. „Nikdy nebyla nemocná, neměla žádné problémy se zdravím až do osudného dne. Začalo ji nejdříve bolet břicho. Obvodní lékařka ji proto poslala na sono. Tam jí zjistili, že má kameny a problémy se žlučníkem,“ prozradila zdrcená máma.

Po operaci skončila na JIPce

Barborku proto na konci července hospitalizovali v komárenské nemocnici. „V neděli ji přijali a v pondělí ji měli operovat. Nakonec ji neoperovali, ale poslali ji do Nových Zámků na magnetickou rezonanci, aby zjistili přesnější diagnózu,“ vysvětlila Denisa. Dodala, že dceru poté poslali do Bratislavi na pročištění žlučových cest. Zákrok proběhl v pořádku a následně byla Barborka operována v komárenské nemocnici. Mladou ženu tam po operaci žlučníku umístili na jednotku intenzivní péče.

Barborka mi volala, že se necítí dobře a že se jí točí hlava. Měla nízký tlak, a tak jí lékaři dali nohy nahoru. Potom jsem jí i v noci psala, ale to mi už neodpověděla,“ pláče Denisa. Druhý den ráno se dceři snažila dovolat, ale její snaha byla marná. „Ona mi to nebrala. Tak jsem volala snad tisíckrát na různá čísla. Nejdřív na chirurgii, potom na JIP, ale nikdo mi nebral telefon. Nakonec jsem se dovolala na ARO, kde mi řekli, že má Barborka vnitřní krvácení. Ona jim omdlela a oživovali ji celých 40 minut,“ popsala děsivé okamžiky maminka.

Barborce otekl mozek

Měla oteklý mozek. Lékař mi řekl, že už nikdy nebude zdravá, a já jsem jen prosila, že mi to nevadí, hlavně, ať mi přežije,“ smutní Denisa. Se svou dcerou se už bohužel nikdy nesetkala. Barborku chtěli doktoři ještě operovat, ale to už nestihli. „Vykrvácela z jater a zemřela. A kdybych si sama nezjistila, kde že to mám dceru, tam mi nikdo nic nepoví. Doteď se mi nikdo neomluvil, doteď nikdo nepřišel, aby mi vysvětlil, co se vlastně stalo,“ naříká Denisa.

V případu zemřelé byla provedena pitva a její výsledek Denisu zděsil. „Ve zprávě je jasně napsané, že masivně krvácela do břišní dutiny po náhodném poškození jater,“ vysvětluje máma, která už podala trestní oznámení na lékaře a také stížnost na Úřad pro dohled nad zdravotní péčí (ÚDZS). „Nikomu nepřeji tu bolest, co mi udělali, nikomu nepřeji to zoufalství. Moje Barborka byla plná života. Byl to anděl na zemi a dnes je v nebi. Budu za ni bojovat ze všech sil,“ uzavřela Denisa.

Nemocnice pochybení odmítá

Úřad pro dohled nad zdravotní péčí na základě podnětu vykoná dohled na poskytovatele zdravotní péče. O výsledku kontroly může úřad hovořit až po jejím ukončení,“ uvedla Erika Kováčiková z ÚDZS. Web požádal o reakci komárenskou nemocnici, která vyjádřila rodičům Barborky upřímnou soustrast, ale jakékoliv pochybění vylučuje. „Okolnosti úmrtí pacientky se prošetřují, nemocnice v tomto poskytuje plnou součinnost. Operační výkon byl proveden ve smyslu lege artis (umění lékařství) postupů. Na základě současných informací nemocnice Komárno vylučuje, že by ze strany lékařů došlo k zanedbání zdravotní péče,“ uvedla mluvčí nemocnice Martina Pavlíková.

vinnetouvi ( 13. července 2021 07:57 )

Náhodný úraz při operaci - to jí prostě prořízli játra, dementi. Chudák máma, jediné dítě

vinnetouvi ( 13. července 2021 07:55 )

Rádobyredaktoři, za co berete peníze? Za svou hloupost a nevzdělanost?! LEGE ARTIS není žádné UMĚNÍ LÉKAŘSTVÍ!!!, ale pravidla oboru, intoši! To nejste ani schopni si to vygooglit, když máte prázdné makovice?!

binddy ( 19. září 2020 00:18 )

Hrozný a vůbec nechápu, že si nemocnice dovolí tvrdit, že nepochybila. Je to jejich průšvih, při operaci žlučníku ji poškodili játra a došlo k vnitřnímu krvácení, díky kterému zemřela. Peníze sice už holku nezachrání a mámě dceru nevrátí, ale za žalovala bych nemocnici o co nejvyšší částku a na to, co nemocnice způsobila, bych upozorňoval v médiích hodně dlouho.

k.ingrid@seznam.cz ( 18. září 2020 23:44 )

Tak slovenské zdravotnictvím s tím tedy mám též zkušenost. Několik dnů se lekarka přímo koukala na mou matku na nemocničnim lůžku jak se dusí a nemůže dýchat. Já zoufalá..až třetí den kdy utrpení mě mamky bylo nepředstavitelné jsem zavolála do nemocnice záchranku. Pak se děly věci. Záchranka prijela a do krátké chvíle mamka byla operována. Z plic ji odsáli litr vody. A bylo. Vodu v plicích už nikdy neměla. Ale já si říkám proč tímto musela projit..tri dlouhé dny. V nemocnici...tri vizity. Ale nemocnice bude tvrdit že postupovala správně. Tak toto je stejně. Lidi nevzdavejte to. Aby si už konečně doktoři přestali myslet že jsou nadlidi a že se z nich každý pose...mamince Barbory držím palce. Já bych šla až k evropskému soudu. Jednou už je přeci někdo musí ztrestat.

henrybonniehanss ( 18. září 2020 18:14 )

Jak vsichni doktoři říkají...Jó žlučník !...tak ten Vám v nemocnici vodoperuje kdekterej vrátnej....holt tam vrátnej neměl čas,tak to nějakej študovanej fláterník dok💩💩💩il jak mohl....chudák rodina,dcera v pánu,rodiče znicený,přítel smutnou zkusenost do života.....1000% procentni chyba lékaře a doufám,ze to maminka nevzdá,dochtůrek půjde očkovat krávy a z nemocnice budou platit jak mourovatý....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání