Legendární herečce se zranění paradoxně přihodilo na chalupě, kde měla s kamarádkou odpočívat. „Spadla jsem po hlavě, natloukla jsem si čelo a pod okem. Měla jsem velké monokly, ještě to je pod brýlemi vidět,“ prozradila pro Super.cz Janžurová.

„Kamarádka, která mě do toho lesa pořád honila, se cítila trochu provinile. Při pádu jsem si ale držela brýle, a to mě zachránilo, protože bych si jinak zlámala ruce, kdybych si je dala pod sebe. Naštěstí kosti zatím drží,“ vylíčila hvězda řady snímků včetně nedávno reprízované komedie Drahé tety a já.

VIDEO: Janžurová na premiéře filmu Reflexu: Svobodu si musím teprve uvědomit!

Video
Video se připravuje ...

Janžurová na premiéře filmu Reflexu: Svobodu si musím teprve uvědomit! Petr Macek, JanJedlička

Ani rok před osmdesátkou ovšem nepřestává pracovat, naopak má stále dost projektů, jimž se věnuje. „Odehráli jsme už dvě představení Audience u královny, Kytice, Sbohem, zůstávám! a Veletoč, to je moje hra,“ vypočítávala, ale zdaleka tím ještě nekončila. Vyškemrala jsem si, že bych ráda četla nějakou audioknihu, tak mi kamarádi dali nabídku - Andersonovu pohádku,“ doplnila.

Kromě herectví ji ale zajímá i vlastní tvorba. „Pracovala jsem na doplnění knihy Včera, dnes a zítra, která má příští rok vyjít. Pak jsem psala svoji novou hru, která se zatím jmenuje Zlatá prkna, jsem tak v polovině. Takže já už mám plno práce za sebou,“ smála se pro Super.cz Iva Janžurová s tím, že ji to prý optimisticky naladilo.

VIDEO: Iva Janžurová: Kolegyním vždycky nadržuju!

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová: Kolegyním vždycky nadržuju! Hana Höschlová

Fotogalerie
34 fotografií