Kriminalisté tehdy napočítali v těle seniora desítky bodných a řezných ran. Cíleny byly zejména na hlavu. Ženě následně Štaubert zasadil téměř sto ran nožem! Opět se zaměřil na hlavu. Chtěl mít jistotu, že nebude existovat žádný svědek brutálního činu.

To vše jen kvůli pár tisícovkám, které chtěl v domě ukrást. Policistům při usvědčování pomohla jeho manželka. „Vrátil se v noci domů. Byl od krve a přinesl hodiny, kytaru, šperky, nůž, sekeru a tři tisíce korun. Své věci hned začal pálit. Řekl, že zabil nějakého muže a pak i ženu, aby proti němu nemohla svědčit,“ uvedla u soudu.

Policisté vraha z Břeclavi dopadli velmi rychle.

Štaubert se po celou dobu hájil, že v noci ve zmíněném domě sice byl, ale že vraždil někdo jiný. „Byl jsem tam, ale hned jak jsem vešel, dostal jsem ránu do hlavy, a pak když jsem se probudil, ležely už vedle mne dvě mrtvoly,“ tvrdil u soudu.

Této verzi neuvěřili soudci v Brně, ani Olomouci. Koneckonců ji vyvracel i Štaubertův známý. „Nejdřív se mi přiznal k tomu, že zabil jednoho muže a pak i ženu, protože mrtví svědci nemluví. Pak už jen přemýšlel, jak se z toho vykroutit,“ uvedl svědek. Proti rozsudku není odvolání.

VIDEO: Štaubert do poslední chvíle tvrdil, že nevraždil. Takto odcházel od krajského soudu v Brně, když padl ještě nepravomocný rozsudek. Nebylo proto možné kvůli GDPR zveřejnit jeho obličej.
Video
Video se připravuje ...

Za dvojnásobnou vraždu dostal od Krajského soudu v Brně 30 let vězení Hynek Zdeněk

Fotogalerie
12 fotografií