Silné tmavé obočí a uhrančivý pohled z něj dělaly dokonalého představitele nejrůznějších filmových hrubiánů. Čepek byl velice pohledný, což hrálo prim nejen při výběru rolí, ale i v osobním životě; děvčata z něj šílela, kolikrát na něj číhala před studiem v naději, že na ně pohlédne svým zadumaným, tajemným pohledem, a třeba se do nich zamiluje.

Svůj život nakonec spojil se třemi ženami, ve dvou případech neúspěšně. První manželka mu nedokázala počít dítě, druhá odešla kvůli údajné nevěře a jeho cholerické povaze. Letuška Ivana mu byla po boku až do samého konce.

A dodnes panují teorie, že hercův předčasný konec nastal kvůli jedné jediné roli – Fausta ve Švankmajerově filmu Lekce Faust. Léta se tradovalo, že kdo se role zhostí, přijde o život. Postava sedla Čepkovi jako ulitá, bohužel v době natáčení zjistil tragickou diagnózu – trpěl rakovinou slinivky břišní. Jeho stav se rapidně zhoršoval a během natáčení posledních scén drtil v zubech nesnesitelnou bolest.

Video: Rozloučení s Menzelem plné nejistot! Mátlová je těhotná! A Artur ukázal novou přítelkyni!

Video
Video se připravuje ...

Rozloučení s Menzelem plné nejistot! Mátlová je těhotná! A Artur ukázal novou přítelkyni! Blesk TV

Konečné stadium smrtelné nemoci ho změnilo k nepoznání. Čepek na sklonku života vážil pouhých třicet kilo. Manželka byla z jeho stavu na dně, bála se, že bude svědkem jeho konce, a on to moc dobře věděl. Zemřel, až když odešla.

„Ke konci, když už tu byl, tak tady paní Čepková bydlela s ním. Měla u něj dokonce lehátko. Bylo to nesmírně vyčerpávající pro oba. Byli z toho strašně zdeptaní,“ zavzpomínala na těžké chvíle Petra a Ivany ošetřující lékařka z nemocnice ve Vrchlabí, kde představitel žárlivého řidiče Turka z filmu Vesničko má středisková naposledy vydechl.

„Z jejich vztahu bylo vidět, že mají strašně hezké manželství. Paní Čepková pak jeden den odešla, protože už z toho byla naprosto psychicky vyčerpaná. Asi na půl hodinky šla do města a právě v té půlhodině pan Čepek zemřel.“

VIDEO: Co se dělo po smrti Menzela? Vdova prozradila, kolik stála péče. A pocta Gottovi zrušena

Video
Video se připravuje ...

Co se dělo po smrti Menzela? Vdova prozradila, kolik stála péče. A pocta Gottovi zrušena Barbora Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
15 fotografií