Jméno režiséra Zdeňka Zelenky (65) si jistě každý ihned vybaví v souvilosti s pohádkami: stojí například za populárními snímky, jako je Kouzelník Žito, Nesmrtelná teta, Rumplcimprcampr či Čarovné dědictví.  Pro milovníky muzikálů však není také docela neznámý: napsal například libreta k Doktorovi Ox, Golemovi či k Mefistovi. A k nim si teď připíše další kousek! „Dostal jsem zhruba před tři čtvrtě rokem nabídku od producenta Oldřicha Lichtenberga napsat muzikál s písničkami Waldemara Matušky,“ prozradil totiž známý režisér.

Jenže jak sám připustil, zprvu váhal: čekala ho v té době operace kyčle. „Ovšem protože jsem si nedovedl představit, že budu dva měsíce jen koukat do stropu (a navíc šlo o atraktivní téma), moc jsem se nerozpakoval a kývl,“ líčil se smíchem. Zatímco ostatní by se na nemocničním lůžku těšili z odpočinku a hýčkání pohlednými zdravotními sestrami, Zelenka proměnil svůj pokoj v tvůrčí dílnu. „Během té doby, co jsem se léčil a měnili mi kus těla, jsem se tedy pustil do práce a je hotovo.“

VIDEO: Zdeněk Zelenka na křtu knihy 1989 očima 30 slavných osobností

Láska nebeská, jak se muzikál jmenuje, bude mít premiéru 28. ledna a zkoušet začneme začátkem listopadu. Stvořil jsem snad dílo, kdy diváci budou možná potřebovat kapesníky, protože během příběhu uroní slzu, nebo se budou nezřízeně smát. Byl bych rád, kdyby to byl prostě veselý doják,“ prozradil na tiskovce ke zmíněné muzikálové novince Zelenka. Možná si ukousl příliš velké sousto, jelikož písničky legendárního zpěváka jsou pro mnohé „Waldovy“ fanoušky dodnes posvátné, Zelenka se však může opřít o silný ansámbl.

Na jevišti Divadla Broadway se představí například zpěvák Petr Ryšavý (29), jenž aktuálně září v seriálu Sestřičky Modrý kód, idol dívčích srdcí Vojtěch Drahokoupil (25), zpěvák a moderátor Milan Peroutka (30), ostřílená herecká esa Jan Čenský (59) a Martin Dejdar (55), či známý rocker Josef Vojtek (55), frontman kapely Kabát. Z dam se diváci mohou těšit na vnadnou Milušku Bittnerovou (42), sympatickou Sandru Pogodovou (45) či zpěvačku Hanku Křížkovou (63), která má četné muzikálové zkušenosti. Není tedy pochyb o tom, že se máme na co těšit!

VIDEO: Zdeněk Zelenka: Už 25 let trávím svátky s Jiřinou Bohdalovou!

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Zelenka: Už 25 let trávím svátky s Jiřinou Bohdalovou! Pavlína Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
21 fotografií