Své „ano“ řekla mladá šlechtična princi Henrimu Bourbonsko-Parmskému (28), s nímž už má mimochodem dítě – dcerka Victorie Antonie Marie Astrid Lydie Bourbonsko-Parmská (3) přišla na svět v roce 2017, díky čemuž se původně plánovaná svatba odsunula na neurčito. Vzhledem k tomu, že u členů jakékoliv královské rodiny není moc in žít „na psí knížku“, rozhodli se mladí rodiče přece jenom vstoupit do svazku manželského. Dlouhé roky přitom předtím měli takzvaný vztah na dálku, jelikož princ Henri studoval v zahraničí…

V sobotu 12. září tohoto roku ale konečně nastal čas na změnu, a na zámku Tratzberg došlo ke skutečně pohádkovému obřadu. Princ Henri a arcivévodkyně Gabriela, kteří jsou v podstatě bratranec a sestřenice přes druhé koleno, jak se říká (oba jsou totiž pravnoučata velkovévodkyně Šarloty Lucemburské a jejího manžela Prince Felixe Bourbonsko-Parmského), vypadali podle fotek, které se objevily na sociálních sítích, jako ze žurnálu.

VIDEO: Královské svatby

Půvabná aristokratka na sobě měla elegantní bílé šaty s krajkovým topem a rukávy, a na hlavě tiáru. Tento nádherný šperk z lucemburské rodinné klenotnice s pozoruhodným designem – diamanty v něm totiž tvořily okvětní lístky a vinuly se až k bledě modrému diamantu uprostřed, který perfektně ladil ke kravatě prince Henriho ve stejné barvě. Na veselce pochopitelně nechyběla ani jejich malá dcerka coby družička, která na sobě měla tradiční kroj, v němž vypadala jako porcelánová panenka.

Na další snímky z královské svatby se můžete podívat do naší galerie…

VIDEO: Svatba prince Harryho a Meghan Markleové: Takový byl jejich první manželský polibek!

Video
Video se připravuje ...

Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek! Redakce Blesk, Reuters

Fotogalerie
12 fotografií