„Začal mít řeči. Sdělila jsem mu, že mám astma a rouška mi způsobuje značné zdravotní problémy. Chvíli jsme debatovali, že mě může vykázat z vlaku, zavolat policajty a že on by ji také raději neměl, že nosit ji nemusí jen děti a s diagnózou na hlavu,“ svěřila se dívka na sociálních sítích.

Drsná pokuta za zdržení vlaku

Zaměstnanec drah po delší debatě přivolal policii. Na zastávce v Modřicích se dívka dozvěděla, že porušila zákon a vyfasovala mastnou pokutu – tisícovku za neoprávněné zastavení vlaku, dalších 3600 korun za 18 minut trvající zdržení. 

 

Neměla potvrzení

„Ohradila jsem se, že zákon jsem rozhodně neporušila a že pan premiér řekl v televizi, že nošení roušek není povinné, ale dobrovolné. Že jsem jasné sdělila, že mi způsobují zdravotní problémy a to, že je průvodčí zavolal a zdržel s tím vlak o 20 minut, je jeho rozhodnutí," dodala dívka.

Podle mluvčí Českých drah Gabriely Novotné se dívka neprokázala zdravotním potvrzením o tom, že je astmatička. „Astmatici navíc nejsou vyloučeni z povinnosti nosit roušku. Když ji průvodčí upozornil, že ji může z vlaku vykázat, říkala, že nevystoupí a s policisty si to vyřeší sama. Nedostala pokutu za cestu bez roušky, ale za zdržení vlaku," vysvětlila mluvčí.

 

Přispějí Martině na pokutu?

Na sociálních sítích vzbudil případ značný rozruch. „Fandím vám a přeji ať to dobře dopadne. Egoista průvodčí žije v programu od svých nadřízených. Podle mě naprogramované nemyslící hovádko. To, že zastavil vlak a to vše kolem je jen jeho problém, jeho arogance. O nic tak vážného se nejednalo," vzkázal diskutující Robert. 

Někteří účastníci diskuze dokonce navrhli, že Martině na pokutu přispějí.

VIDEO: Reakce na lidi ignorujíí roušky.

Video
Video se připravuje ...

Reakce na lidi ignorující roušky. Blesk TV

Fotogalerie
27 fotografií